Butlletí de Salut Pública
Butlletí de l'Agència de Salut Pública de Catalunya
Departament de Salut
Gener 2018 #159
El 2017 la Salut Pública ha estat notícia per...

El primer butlletí de 2018 el dediquem a fer una visió retrospectiva al 2017. Hi destaquem algunes de les notícies més rellevants publicades en els últims 12 mesos.

Llegiu-ne més

Notícies

L’ASPCAT, celebra la 10a Jornada PAAS

S’hi van reunir més de 50 professionals vinculats a l’alimentació, l’activitat física, l’envelliment saludable i la prevenció i l’atenció de l’obesitat infantil.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’Institut d’Estudis Catalans premia l’AMED

El programa de l’ASPCAT rep el guardó del Centre Català de la Nutrició (CCNIEC) com a iniciativa per a la millora de l’alimentació de la població

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informació sobre els brots d'escabiosi (sarna) a Catalunya

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha activat els protocols d’inspecció, vigilància i control amb la col·laboració dels professionals sanitaris per determinar-ne l’origen, adoptar les mesures de control adequades i fer-ne el seguiment oportú.

Llegiu-ne més
Augmenta la lactància materna i baixen la prematuritat i els parts per cesària a Catalunya

Són tres de les principals conclusions que deixa l’informe anual corresponent a l’any passat d’indicadors de salut perinatal a Catalunya.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Actualització sobre la retirada de fórmules infantils fabricades a França

Afecta 30 nous lots que inclouen fórmules infantils en pols per a lactants de les marques SANUTRI i DAMIRA, farinetes de cereals PULEVA BEBÉ i un mòdul de nutrició a base de maltodextrina en pols.

Llegiu-ne més
shadow bottom
99,9% de conformitat en els controls 2016 de residus en aliments d'origen animal

Per desè any consecutiu, no es detecten residus de ß-agonistes ni de tranquil·litzants.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Presentat a Itàlia el sistema català de control oficial dels gelaters artesans

L’ASPCAT va explicar a la Fira Internacional del Gelat Artesanal de Longarone (Itàlia) el sistema de control oficial del producte. A la jornada hi van prendre part també representants de França, Alemanya i Bèlgica, entre d’altres Estats europeus.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Territori

2ª Jornada de Salut Pública a Olesa de Montserrat

En la sessió s’hi ha presentat el projecte d’elaboració del Pla de Salut Local.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Projecte municipal pioner en avaluació d'impacte en salut al Baix Llobregat

L’ASPCAT i l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca l’aplicaran en la planificació de la recuperació de la ribera del riu.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Visita a la GasolFoundation de Sant Boi de Llobregat

Treballa per reduir l’obesitat infantil, amb la promoció de l’activitat física, l’alimentació, el descans i l’equilibri emocional.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Primera passa per crear l’Aula d’Activitats de Salut a Mataró

S’hi aprofitarà l’experiència de les Comunitats de Pràctica de l’ASPCAT com a possible model de treball en Salut Comunitària.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Campanyes

La grip a Catalunya frega el nivell epidèmic elevat

La taxa d’incidència augmenta i arriba als 413,26 casos per 100.000 habitants i es preveu que es mantingui en  les properes setmanes.

Llegiu-ne més
Entre tots, #trenquemestigmes

La sub-direcció general de drogodependències de l’ASPCAT ha publicat la videocápsula #trenquemestigmes, per impulsar una visió integradora de les persones amb trastorns addictius.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Publicacions

Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible
Llegiu-ne més
El TERMCAT, amb el suport del Departament de Salut, publica la 'Terminologia de les malalties infeccioses'

El diccionari en línia es complementa amb un recurs interactiu que presenta els principals termes de l’àmbit, com ara bacterifongprotozou o virus.

Llegiu-ne més
Documentació de la XIII Jornada AUPA “Bones pràctiques en salut comunitària”

Celebrada el passat novembre.

Llegiu-ne més
Documentació de la III Jornada de treball col·laboratiu en xarxa: Generositat, Coneixement i Salut

Desembre de 2017.

Llegiu-ne més
La CoP dedicada al control dels formatges fets amb llet crua publica el treball

La Comunitat de Pràctica “Requisits higiènic-santiaris en l’elaboració de formatges a partir de llet crua” ha publicat el resultat final. En l’elaboració del document hi han intervingut 10 veterinaris.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

Baixa | Sugerències | Correu | Web

ISSN: 2014-1866

Agència de Salut Pública de Catalunya