Butlletí InfoSIDA
Departament de Salut
Novembre 2018 #52
La importància del gènere en la prevenció i l’atenció de les ITS/VIH en l’Atenció Primària

Històricament, sempre s’ha abordat el tema de la sexualitat de forma dicotòmica (dona-home, heterosexual-homosexual...), però la realitat és més complexa. En aquest article es mostra una  visió global sobre la concepció de  sexe i gènere, i s’orienta als professionals sanitaris sobre l’abordatge d’aquest tema.

Llegiu-ne més

Epidemiologia

Epidemiologia recent dels nous diagnòstics de VIH a Catalunya, 2017.

Informe de les dades actualitzades de l’epidèmia de VIH amb les tendències i les característiques epidemiològiques més rellevants a Catalunya l’any 2017

Llegiu-ne més
shadow bottom

Dia mundial i campanyes

Un esforç conjunt. Una resposta positiva per tothom.

Com cada any, el dia 1 de desembre es celebra a tot el mon el Dia Mundial de la Sida, amb la finalitat de conscienciar sobre la importància de la prevenció de la infecció pel VIH, el seu tractament precoç i la lluita contra l’estigma xi la discriminació de les persones afectades.

 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Setmana europea de la prova del VIH i les hepatitis víriques.

Entre els dies 23 i 30 de novembre s’està promovent  la detecció precoç d’aquestes malalties i incentivant la realització de tests de cribratge per part dels  professionals sanitaris.

 

 

Llegiu-ne més
shadow bottom

Col·laboradors

Genera

Defensa els drets de les dones en l’àmbit de la prostitució i de la tracta amb finalitats de prostitució. Fa una atenció integral a dones en l’àmbit social, sanitari i jurídic amb l’objectiu de combatre les vulneracions de drets i l’estigma que recau sobre aquestes persones.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Material divulgatiu

Sexualitat Segura

Aquest fullet dóna informació sobre les mesures per gaudir d’una sexualitat segura i indica com actuar en situacions concretes i a quines entitats es pot dirigir la dona per obtenir mes informació.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Videocàpsula: VIH-Proves

El seu objectiu és donar a conèixer els diversos tipus de prova de detecció del VIH, recordar la importància de respectar el període de seroconversió (període finestra) i donar a conèixer l’autotest del VIH.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Notícies

Catalunya coordina dos exemples de bones pràctiques en la prevenció del VIH

L’OMS ha inclòs els projectes COBATEST i DEVO en l’últim informe europeu sobre bones pràctiques de resposta al virus d’immunodeficiència humana.

Llegiu-ne més
shadow bottom
SEISIDA. XIX Congres Nacional sobre la Sida i les ITS: “Mes enllà del VIH: construint futur”.

Aquest congrés tindrà lloc a Alacant entre els dies 3 i 5 d'abril de 2019.

Data límit per a la presentació de comunicacions: 9 de gener de 2019.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Imprimeix
Alta | Baixa | Butlletins anteriors
Gencat.cat