Butlletí InfoSIDA
Departament de Salut
Desembre 2017 #50
Estudi de contactes en la prevenció i el control de les infeccions de transmissió sexual.

Les infeccions de transmissió sexual són les malalties transmissibles més freqüents en el nostre entorn, molt sovint asimptomàtiques i amb una incidència en augment. L’estudi de contactes és una eina fonamental per la seva prevenció i control.

Llegiu-ne més

Epidemiologia

Diagnòstic precoç del VIH a l’atenció primària a España. Resultats d’una prova pilot de cribratge dirigit basat en condicions indicadores, criteris conductuals i d’origen

Oferir a l’AP la prova del VIH segons aquests factors és viable i efectiu. El 48,8% dels participants presentaven algun factor de risc i la majoria havien tingut sexe no protegit amb persones que no sabien si eren portadores del VIH.

Article en castellà publicat a la revista Atenció Primària.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Col·laboradors

Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears

Amb l’objectiu de defensar i garantir els Drets Sexuals i Reproductiu, aquesta entitat intervé en tres àmbits:  la incidència política; l’educació i sensibilització; i l’assistencial.

Aborden la prevenció de les ITS en les intervencions grupals amb diversos col·lectius i fan un treball de detecció en diversos espais d’intervenció, com les cases d’acollida, les dones que han patit violències de gènere, i en el seu centre jove, el CJAS (Infosida núm. 20, sols en paper).

Llegiu-ne més
shadow bottom

Dia mundial i campanyes

Dia Mundial de la Sida. Un salt endavant cap a la fi de la sida.

El dia 1 de desembre de 2017 es celebra un any més aquest esdeveniment, amb la finalitat de conscienciar a la població perquè augmentin els esforços en la lluita contra el VIH i evitin l’estigma i la discriminació de les persones que viuen amb aquest virus.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Setmana europea de la prova del VIH i les hepatitis

Entre els dies 17 i 24 de novembre s’ha estat promovent  la detecció precoç d’aquestes malalties i incentivant la realització d’aquestes proves. També s’han editat cartells en format digital amb la finalitat de donar la màxima difusió a la importància de la realització d’aquestes proves.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Imprimeix
Alta | Baixa | Butlletins anteriors
Gencat.cat