• Imprimeix

Especial #COP3maig

Les CoP celebren la VI Jornada anual a la UAB

Amb el lema «Existim, per tant... innovem!», a la sessió es posarà en comú el bagatge de les comunitats de pràctica recollit l'últim any per les comunitats de Pràctica i se'n projectarà el futur.

Visibilitzar els equips i la feina feta aquesta temporada per les comunitats de pràctica (CoP) de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i afavorir un entorn productiu de gestió del coneixement i del treball col·laboratiu són dos dels objectius plantejats per a la VI Jornada anual d'aquesta iniciativa, que se celebrarà el pròxim 3 de maig a la sala d'actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Saber-ne més

«Recollim el feedback del carrer del que es pensa als despatxos»

Entrevista a Pilar Sala, tècnica de Salut Pública del Barcelonès Nord i Maresme

Pilar Sala és la persona referent de Promoció de la Salut al Servei de Salut Pública del Barcelonès Nord i Maresme. Forma part de la CoP Envelliment actiu i saludable, grup que ha impulsat un projecte de difusió de la importància de la hidratació en el col·lectiu de gent gran. Sala està implicada en les CoP des de fa cinc anys. En aquesta entrevista parla de les raons per les quals paga la pena participar en una Comunitat de Pràctica i de l'impacte d'aquests grups de treball.

Llegir l'entrevista

Dades per tenir en compte

 • Innovació-aprenentatge-coneixement

  Innovació-aprenentatge-coneixement

  Els professionals que s'adhereixen a una CoP contribueixen a millorar la forma de treballar de l'Administració a través de la col·laboració amb altres professionals. Es produeix així un cercle virtuós d'innovació-aprenentatge-coneixement que enriqueix alhora els membres del grup, l'organització i, en definitiva, la societat. El responsable de Gestió del Coneixement de l'ASPCAT, Daniel Giménez Roig, ho va explicar fa uns mesos aquí.

 • Els fruits: més de 60 productes

  Els fruits: més de 60 productes

  Més de mig miler de persones han contribuït des del 2008 a l'elaboració de guies, manuals, avaluacions i noves propostes per millorar l'eficiència de la feina de l'ASPCAT. Procedeixen de la mateixa Agència i d'altres organitzacions del món local i empresarial. La seva tasca s'ha materialitzat en més de 60 productes, inclosos també els de la campanya actual, que s'incorporen als actius de Salut Pública en benefici de tothom.

 • Els anomenen "els cacauets"

  Els anomenen

  Des de fa anys, els integrants de les CoP són coneguts col·loquialment, dins i fora de la Secretaria de Salut Pública, com "els cacauets". N'és la raó la peculiaritat d'aquesta lleguminosa, que és l'única que té un fruit que madura sota terra. És un treball invisible, però productiu i molt aprofitable, el del cacauet: l'analogia la fan servir per caracteritzar la feina dels voluntaris integrants de les CoP que, de manera silenciosa i sovint poc visible, treballen per millorar aspectes concrets de la seva tasca.