• Imprimeix

Actes commemoratius del Dia Mundial de la Sida

01/12/2018 07:12
imatge dia mundial de la sida

El passat 1 de desembre es va celebrar, al Palau de la Generalitat, l’acte institucional del Dia Mundial de la Sida, organitzat pel Programa de prevenció, control i atenció al virus de la immunodeficiència humana, les infeccions de transmissió sexual i les hepatitis víriques (PCAVIHV) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

El Dia Mundial de la Sida té com a objectiu conscienciar la societat i implicar-la en la resposta al VIH arreu del món.

Aquest acte es va iniciar a primera hora del matí amb el desplegament de les seccions del Tapís Memorial de la Sida, simultàniament a les façanes del Palau i de l’Ajuntament de Barcelona, a càrrec de l’entitat Projecte dels Noms, i va continuar a la Sala Clavé del Palau amb els parlaments institucionals d’Alberto Capitán, president de la plataforma Comitè Primer de Desembre, que aplega 23 entitats de lluita contra la sida, de Laura Martínez, diputada delegada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona i de Gemma Tarafa, comissionada de Salut i de Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Barcelona. Va cloure l’acte Pere Aragonès, vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, que va refermar el compromís del govern en la lluita contra el VIH.

A la plaça de Sant Jaume es van muntar estands del Comitè 1r de Desembre que, amb el lema “VIH/sida, una qüestió de drets”, reivindicaven la lluita contra l’estigmatització que els portadors del virus encara han de patir; al mig de la plaça també es va formar un llaç humà de color vermell, en el marc de la campanya #LlaçosPerLaSida.

Un any més, el Palau de la Generalitat va lluir el seu balcó encès de vermell durant la nit del dia 30 de novembre i el dia 1 de desembre, com van fer també uns trenta edificis i espais emblemàtics a Barcelona amb motiu d’aquesta diada.

Tots aquests actes van comptar amb la presència del secretari de Salut Pública del Departament de Salut, Joan Guix, Mireia Jané, sub-directora general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública i Joan Colom, director del PCAVIHV.

Més informació (Canal salut)