• Imprimeix

Nou taller per a referents del PAFES a Manresa

19 professionals de la salut de diferents àrees bàsiques de la Catalunya Central hi adquireixen eines per a la prescripció de l'activitat física

Taller PAFES a Manresa

El CAP Bages de Manresa  va acollir el 15 de febrer el taller “Prescripció d’activitat física a l’atenció primària”, adreçat a professionals de centres de salut de la Catalunya Central. La convocatòria és fruit de la col·laboració entre el Servei Català de la Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, en el marc del Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES).

El taller, adreçat als referents del PAFES que encara no havien fet la formació inicial del programa, té l’objectiu de formar més professionals especialitzats en la prescripció d’activitat física. En el decurs del programa se'ls facilita el coneixement d’alguns recursos comunitaris com són les rutes saludables, fruit del treball en xarxa amb el món local.

El Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES) és una iniciativa interdepartamental, impulsada pel Departament de Salut i la Secretaria General d’Esports, en què participen tots els centres de salut. En el PAFES s’aconsella la pràctica d’activitat física saludable (més de 30 minuts d’una activitat física moderada, com pot ser caminar a bon pas,  almenys 5 dies a la setmana) en el cas de les persones adultes, i en especial en el de les persones amb factors de risc cardiovascular, i també se n’aconsella la pràctica per als infants i els adolescents (60 minuts d’activitat física moderada, 5 dies a la setmana).

Després d’aquesta formació, el 100% de les àrees bàsiques de salut de la Regió Sanitària  de la Catalunya Central disposa de professionals formats en la prescripció d’activitat física. En aquesta Regió Sanitària, al 76% de les àrees bàsiques de salut existeixen rutes del tipus PAFES en algun dels seus municipis.

 

Data d'actualització:  17.02.2017