• Imprimeix

"Informa-te’n! Demana que et facin les proves"

Setmana de la prova 2017

A Catalunya, un nombre elevat de persones que son portadores del virus del VIH i/o de les hepatitis víriques ho desconeixen

  • Avançar-ne la detecció permet accedir a un tractament eficaç per millorar la qualitat de vida i adoptar mesures per evitar-ne la transmissió
  • Les proves són voluntàries, confidencials i gratuïtes

L’Agència de Salut Pública de Catalunya s’uneix un any més a la Setmana Europea de la prova de detecció del VIH i les hepatitis, que se celebra del 17 al 24 de novembre. L’objectiu és incentivar la realització de les proves de diagnosi del VIH  i de les hepatitis a les persones que han estat exposades a situacions de risc i reduir-ne el retard diagnòstic.

Fer-se les proves permet conèixer al més aviat possible si s’està infectat i, d’aquesta manera, poder beneficiar-se d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió.

Les proves es poden sol·licitar de forma confidencial, voluntària i gratuïta al metge o metgessa de capçalera. També a la Unitat d’ Infeccions de Transmissió Sexual de Drassanes i a 12 ONG d’ajuda a la prevenció del VIH. A més, a Catalunya disposem de 128 farmàcies acreditades on es fa el test ràpid de detecció de la infecció pel VIH. Per a més informació cal trucar al 061 CatSalut Respon.

En el moment de fer-se les proves, l’usuari pot resoldre qualsevol dubte, rebre suport i orientació amb totes les garanties de confidencialitat del resultat. Aquesta setmana de campanya permet fer difusió d’unes proves que es poden realitzar durant tot l’any.

Per donar la màxima difusió a aquesta iniciativa, s’han editat  uns cartells dirigits a la població general  en format digital i per imprimir i uns altres dirigits als professional sanitaris també en format digital i per imprimir.

 

Per  a més informació sobre  la  Setmana Europea de la Prova del VIH i les hepatitis 2017

Per a més informació sobre el diagnòstic del VIH, l’ Hepatitis C, Canal Drogues.

 

Data d'actualització:  06.11.2017