• Imprimeix

Reunió de treball del POCS de la temporada 2018

L’ASPCAT convoca tots els agents implicats del Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS)

Reunió de treball del POCS de la temporada 2018

La reunió, que ha tingut lloc el 15 de juny a la seu de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, ha estat moderada per la Sub-directora general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública (SGVRESP), la Dra. Mireia Jané, que ha destacat la importància del treball interdepartamental i intersectorial per activar el Pla i respondre ràpidament davant de les onades de calor, sobretot en relació amb la població més vulnerable

Durant la sessió, la Dra. Ana Martínez, Responsable del Servei de Control Epidemiològic i Resposta a Alertes i Emergències de la SGVRESP, ha fet una revisió de les principals línies d’actuació del POCS, ha presentat el balanç de la temporada 2017 i les actuacions de la temporada 2018 fins al moment. Ha recordat com l’estiu de l’any 2017,  va ser un dels més calorosos  dels darrers anys a la regió mediterrània, i només en el mes de juny ja es van emetre dos avisos d’onada de calor i dos avisos de temperatura màxima extrema.

A continuació i per part del CatSalut, Alba Ribalta de l’Àrea d’atenció sanitària del CatSalut ha explicat les principals actuacions que realitzen per evitar els efectes de les temperatures extremes sobre la salut i Ramon Piñol, de la Regió Sanitària de Lleida n’ha presentat l’abordatge territorial.

Finalment, Tomàs Montalvo del Servei de Vigilància i Control de Plagues Urbanes de l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha parlat de la repercussió del canvi climàtic i els vectors.

La reunió ha finalitzat amb els suggeriments dels assistents per a la  temporada actual del POCS i per a les futures, amb l’objectiu de millorar les actuacions interdepartamentals i interinstitucionals per reduir l’impacte de l’efecte negatiu de la calor en la salut de la població.

 

Més informació

Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS)

Data d'actualització:  15.06.2018