• Imprimeix

Activat el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut

Recomanacions per afrontar la possible onada de calor dels propers dies

 

Com cada any, l’1 de juny s’ha activat a Catalunya el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS). Aquest Pla, coordinat per la Sub-direcció general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, compta amb la participació de diferents departaments i institucions.
 
El POCS, que es va activar per primer cop l’any 2004, persegueix els objectius següents: predir amb la màxima antelació que permetin els mitjans tècnics les possibles situacions meteorològiques de risc, minimitzar els efectes negatius de les onades de calor sobre la salut de la població, especialment dels grups méProtecció Civil manté l'alerta per onada de calor i es registren els primers efectes en la poblaciós vulnerables, i coordinar les mesures i els recursos existents a Catalunya per fer front a una possible onada de calor.
 
Es consideren grups especialment vulnerables als efectes de la calor les persones de més de 75 anys, els nadons, les persones amb discapacitats físiques o psíquiques que tenen limitada la mobilitat i l’autocura, els malalts crònics, les persones que viuen soles, les que viuen en condicions socials precàries i les que prenen medicació que actua sobre el sistema nerviós central. Les actuacions del POCS també van dirigides al col·lectiu de treballadors amb activitats laborals d’exposició a temperatures elevades (sector de la construcció, agricultura, etc.) per tal d’evitar els efectes negatius que la calor pot ocasionar-los durant l’exercici de l'activitat.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís d’alta probabilitat d’ocurrència d’onada de calor per als dies 14, 15 i 16 de juny, que afecta sobretot a comarques d’interior de Lleida, Tarragona i Catalunya Central.

Per aquest motiu és important recordar a la població què fer per minimitzar els efectes de la calor sobre la salut. Aquests consells, juntament amb els altres documents i notes informatives actualitzades setmanalment es poden consultar als webs de Salut Pública i de Canal Salut.     

Més informació

Protecció Civil manté l'alerta per onada de calor i es registren els primers efectes en la població

Data d'actualització:  14.06.2017