• Imprimeix

Primera reunió de les Comissions Tècniques de SaTP a Lleida

Els grups de treball de Salut a Totes les Polítiques formen part de l'estratègia del PINSAP i presentaran els primers resultats en 6 mesos

Primera reunió de les Comissions Tècniques de SaTP a Lleida

Les Comissions Tècniques de Salut a Totes les Polítiques (SaTP) a Lleida es van reunir per primer cop a Lleida el dimarts 16 de maig, amb l'objectiu de traslladar a cada territori aspectes palpables del Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP).

Les 3 comissions que s'han posat en marxa a Lleida tracten envelliment, tabac, alcohol i addiccions en joves i desigualtats socials/migració/població vulnerable.  Mercè Bieto, subdirectora general de Coordinació de la Salut Pública a la Catalunya Central, Camp de Tarragona, Lleida, Alt Pirineu i Aran i Terres de l’Ebre va presentar el concepte de salut en totes les polítiques fent èmfasi en la importància de treballar-lo  transversalment en el territori. Els grups de treball es van reunir per presentar les experiències en cada àmbit prioritzat, les propostes d’acció conjunta i definir els objectius que permetin disposar de resultats en el termini fixat.

Les Comissions Tècniques de SaTP depenen dels Consells Territorials de Salut Pública, constituïts al febrer d'aquest any, i busquen aplicar el PINSAP a través de dinàmiques de treball intersectorial en xarxa, en col·laboració estreta amb els ens locals i tot el teixit comunitari.

Els membres de les Comissions han estat designats pels departaments de la Generalitat, pel món local i acadèmic i pels col·legis professionals relacionats amb la salut pública, així com també pel tercer sector i pel teixit associatiu. També compten amb la presència de persones relacionades amb les empreses proveïdores de serveis de salut.

Data d'actualització:  17.05.2017