• Imprimeix

"Prevenir i tractar. Fes-te la prova!", el lema de la Setmana Europea de la Prova del VIH que se celebra entre el 18 al 25 de novembre

Es calcula que a Catalunya 34.000 persones són portadores del VIH; d’aquestes, una quarta part ho desconeix
• Avançar-ne la detecció permet accedir a un tractament eficaç per millorar la qualitat de vida i adoptar mesures per evitar-ne la transmissió
• La prova és voluntària, confidencial i gratuïta

 

setmana_prova_VIHL’Agència de Salut Pública de Catalunya s’uneix com cada any a la Setmana Europea de la prova de detecció del VIH, que se celebra del 18 al 25 de novembre. L’objectiu és incentivar la realització de la prova de diagnosi del VIH a les persones que han estat exposades a situacions de risc i reduir-ne el retard diagnòstic.

Al 2016, a Catalunya, aproximadament 34.000 persones viuen amb el VIH i es calcula que al voltant del 25% d’aquestes persones desconeix el seu estat serològic. Fer-se la prova permet conèixer al més aviat possible si s’està infectat i, d’aquesta manera, poder beneficiar-se d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió del virus.

La prova es pot sol·licitar de forma confidencial, voluntària i gratuïta al metge o metgessa de capçalera. Així mateix, a Catalunya disposem de 128 farmàcies acreditades, amb un distintiu que les identifica, per realitzar el test ràpid de detecció de la infecció pel VIH. Aquesta prova també es duu a terme als centres de prevenció i control de les infeccions de transmissió sexual i a 12 ONG d’ajuda a la prevenció de la sida.

En el moment de fer-se la prova, l’usuari pot resoldre qualsevol dubte, rebre suport i orientació amb totes les garanties de confidencialitat del resultat.

Aquesta setmana de campanya permet fer difusió d’una prova que es pot realitzar durant tot l’any.

Per a més informació sobre la Setmana Europea de la prova del VIH

Per a més informació sobre el diagnòstic del VIH

 

Data d'actualització:  16.11.2016