• Imprimeix

Posem atenció a la veu

Els trastorns de la veu afecten el 5% de la població general i en determinades professions arriben al 57%

El Dia Mundial de la Veu se celebra avui, 16 d’abril. És una iniciativa de la Federació Internacional de Societats d’Otorrinolaringologia, amb l’objectiu bàsic de conscienciar sobre la necessitat de tenir cura de la veu i de diagnosticar precoçment i tractar adequadament els trastorns que afecten les cordes vocals.
La veu és un element essencial i distintiu de les persones i té una gran importància com a mitjà de comunicació, d’expressió artística i de relació, però també com a eina de treball (fins a un 30% de la població treballadora té la veu com a principal instrument de feina).
Els trastorns de la veu afecten un 5% de la població general i, en determinades professions, aquesta proporció pot ser molt més elevada. Segons diversos estudis la prevalença d’aquests trastorns pot arribar fins al 57% entre els docents. Aquestes alteracions impedeixen desenvolupar amb normalitat les tasques quotidianes i professionals i poden tenir conseqüències greus tant pel que fa a la salut com a la capacitat de treball.
La prevenció i gestió adequada d’aquests trastorns és fonamental. L’ASPCAT presenta el full informatiu sobre com tenir cura de la veu, amb la finalitat de millorar la conscienciació i coneixement sobre les alteracions de la veu i sobre la manera de prevenir-les i afrontar-les.

Enllaç al fullet

Cuidem sempre la veu
Data d'actualització:  15.04.2018