• Imprimeix

Nou cas de malaltia pel Coronavirus MERS-CoV al Regne Unit

El dia 22 d’agost de 2018 les autoritats sanitàries del Regne Unit de Gran Bretanya i d’Irlanda del Nord van notificar un nou cas, confirmat pel laboratori, d’infecció de la síndrome respiratòria de l’Orient Mitjà pel nou coronavirus (MERS-CoV). Es tracta d’un pacient resident a l’Aràbia Saudita que estava visitant el Regne Unit.

El pacient és un home d’edat entre 80 i 89 anys amb antecedents de malalties cròniques. No presentava antecedents d’haver estat en contacte amb persones infectades pel virus a l’Aràbia Saudita, però sí que havia tingut contacte directe amb camells abans de presentar els primers símptomes.

Aquest és el cinquè cas de diagnòstic de MERS-CoV al Regne Unit. Els altres casos van ser diagnosticats entre els anys 2012 i 2013.

Les autoritats de salut pública del país han identificat els contactes del pacient a la comunitat, família i instal·lacions sanitàries i n’han fet el seguiment. També s’ha contactat amb els passatgers de l’avió en què va viatjar el pacient situats tres files per davant i per darrere seu i se’ls ha informat de la situació.

La importació de casos de MERS-CoV a la UE és possible, però el risc de transmissió sostinguda a Europa continua sent molt baix. Tanmateix, els professionals sanitaris han de considerar la possibilitat d’infecció per MERS-CoV en pacients amb clínica compatible i que tinguin l’antecedent d’estada a l’Orient Mitjà, especialment en centres sanitaris de l’Aràbia Saudita.

Actualment, l’OMS considera que no hi ha evidència que el MERS-CoV s’estigui comportant de manera diferent de l’observada prèviament i que no hi ha evidència de transmissió interhumana sostinguda en la comunitat. Aquest esdeveniment no modifica les avaluacions prèvies del risc de MERS-CoV a Catalunya, i es considera que, si bé no es pot descartar, el risc de detecció i transmissió del nou coronavirus a Catalunya es considera molt baix.

Data d'actualització:  06.09.2018