• Imprimeix

Nou brot de malaltia per virus de l’Ebola a la República Democràtica del Congo

A data 1 d’agost de 2018 el govern de la República Democràtica del Congo (RDC) ha notificat un nou brot de malaltia pel virus de l’Ebola a la província de Kivu Nord. Fins el 3 d’agost s’han notificat un total de 43 casos (13 confirmats i 30 probables) i hi ha hagut 33 defuncions. Altres 33 casos sospitosos estan actualment pendents de proves de laboratori.

Aquest brot apareix una setmana després de la declaració de la fi de l’anterior brot a la RDC i  sembla ser que no hi ha vincles entre ells. El context epidemiològic i humanitari en què s’està produint aquest brot és complex ja què és una zona de conflicte activa i el principal obstacle serà accedir de manera segura a la població afectada. Les autoritats de la RDC juntament amb l’Organització Mundial de la Salut i altres organitzacions humanitàries, estan prenent les mesures de salut pública necessàries per a la gestió del brot.

En la situació actual, el risc per a la salut pública es considera alt a nivell de les zones afectades i baix a nivell mundial.

 20180806-ebola-congo

Data d'actualització:  06.08.2018