
La cafeteria pública i la dels treballadors de l’Hospital Universitari de Vic han rebut les acreditacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya per oferir àpats saludables basats en l’alimentació mediterrània, i posar a l’abast dels clients fruita a punt per menjar
Les cafeteries i de la cuina de l’Hospital Universitari de Vic, del Consorci Hospitalari de Vic, gestionades fa uns mesos per l’empresa de càtering Boris 45, han obtingut les acreditacions Amed i Aquí sí. Fruita i salut. Tots dos distintius reconeixen els establiments com a promotors de la dieta mediterrània i per l’oferta variada de fruita tant en l’elaboració de plats com en les postres, o esmorzars i berenars a punt per consumir.
El dia 8 de juliol, M. Dolors Coll, cap del Servei de Promoció de la Salut a la Catalunya Central, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha fet entrega de les acreditacions a Mònica Baró Tort, gestora dels centres Boris 45 del Consorci Hospitalari de Vic. A l’acte hi han assistit, per part de l’empresa Boris 45, Vicenç Marrè i Soler, Director Comercial i, per part del Consorci Hospitalari de Vic, Jaume Castellano Plujà, Director de Serveis i SAS i Margarita Moreno Rodríguez, cap d'Hoteleria.
L’acreditació Amed
L’objectiu de l’acreditació Amed, impulsada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), és promoure la salut a través de la millora de l’oferta, la identificació i la visibilització d’establiments de restauració que donen valor a l’alimentació mediterrània. Tots els hospitals de la Catalunya Central, actualment, disposen d’aquesta acreditació.
Juntament amb l’acreditació, es lliuren uns adhesius identificatius i uns tríptics, que informen els clients de les garanties que ofereixen els establiments Amed quant a menjar bé i sa, fora de casa.
Campanya Aquí sí. Fruita i salut
Aquí sí. Fruita i salut és una campanya d’identificació de tots els establiments compromesos en el consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat en els establiments de restauració i de venda minorista.
L’objectiu és aconseguir que cada cop hi hagi més establiments que ofereixin fruita preparada per al consum, com fruiteries, bars, restaurants i altres establiments, per tal que aquesta opció esdevingui una oferta tan atractiva, o més, per al consumidor com qualsevol altra opció.
El consum habitual de fruita fresca és un dels elements centrals de la dieta mediterrània i l'alimentació saludable. Està demostrat que un consum baix de fruita i verdura es relaciona amb un risc més alt de càncer colorectal, mentre que el consum elevat de fruita i verdura fresca protegeix davant d'aquestes afeccions. Cada ració addicional de fruita o verdura fresca consumida habitualment redueix un 7% el risc de patir afeccions coronàries.