• Imprimeix

Les comunitats de pràctica celebren la VI Jornada anual a la UAB

Amb el lema «Existim, per tant... innovem!», a la sessió es posarà en comú el bagatge de les comunitats de pràctica recollit l'últim any i se'n projectarà el futur

VI Jornada CoP

Visibilitzar els equips i la feina feta aquesta temporada per les comunitats de pràctica (CoP) de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i afavorir un entorn productiu de gestió del coneixement i del treball col·laboratiu són dos dels objectius plantejats per a la VI Jornada anual d'aquesta iniciativa, que se celebrarà el pròxim 3 de maig a la sala d'actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les CoP constitueixen un moviment pioner dins de l'estructura de l'Administració pública catalana que pretén aprofitar el bagatge i la trajectòria dels seus components per millorar els processos i els serveis desenvolupats per l'ASPCAT. Les CoP són unitats autònomes i de caràcter voluntari que es mouen gràcies a l'empenta i la curiositat dels seus integrants, procedents de totes les sub-direccions que integren la Secretaria de Salut Pública, d'altres Departaments i fins i tot de l'empresa privada.

La metodologia de treball de les CoP ha esdevingut una manera innovadora de gestionar i compartir coneixements per millorar mancances i solucionar problemes recurrents dels professionals de la Salut Pública. Gràcies a la iniciativa, aquesta temporada s'han desenvolupat 22 propostes que seran documents de referència per a la feina diària de veterinaris, inspectors, associacions i personal assistencial, entre d'altres.

La Jornada del 3 de maig servirà per presentar els resultats dels 18 grups de treball i homenatjar-ne la implicació i el treball voluntari. També es plantejaran noves iniciatives per al curs 2017-2018.

Les CoP implementen a Salut Pública un esquema ascendent de gestió del coneixement. L'organització s'obre, d'aquesta manera, a les propostes dels professionals que hi treballen facilitant la creació d'entorns de treball col·laboratiu i animant els professionals a fer aportacions que després s'han de poder incloure al Pla Estratègic de l'ASPCAT, en els objectius estratègics o en els objectius anuals de les diverses unitats organitzatives de l'ASPCAT.

Programa i inscripcions

 

Data d'actualització:  05.04.2017