• Imprimeix

L’educació en nutrició té un impacte directe en la millora dels hàbits saludables a les escoles, segons un estudi impulsat per UIC Barcelona i Eurest Catalunya

L’estudi realitzat a més de 3.200 estudiants de secundària demostra que els alumnes fan eleccions més saludables després de rebre un taller de nutrició.

L’educació en nutrició té un impacte directe en la millora dels hàbits saludables a les escoles, segons un estudi impulsat per UIC Barcelona i Eurest Catalunya

El passat dia 21 de gener es van presentar els resultats de l’estudi liderat pel Dr. Toni Mora, degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de la UIC i director de la nova Càtedra de la UIC Barcelona i Eurest Catalunya.

En l’acte hi han participat el Dr. Lluís Serra-Majem, president de la Fundación Dieta Mediterránea, el Dr. Josep M. Argimon, director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. També s’ha presentat l’estratègia de la Generalitat de Catalunya per la promoció de la salut.

Durant l’acte s’ha fet públic l’estudi sobre “L’impacte de la formació nutricional sobre decisions alimentàries” en el qual han participat més de 3.200 estudiants de secundària de 104 centres escolars de Barcelona. L’estudi aporta certa llum sobre com es veuen modificades les decisions alimentàries a l’hora d’esmorzar després d’haver rebut un taller de formació sobre hàbits d’alimentació saludables. Concretament, els alumnes que van rebre el taller de nutrició van escollir aliments i begudes més saludables en comparació amb la primera de les eleccions que van realitzar. L’impacta va ser més alt en termes de reducció d’aliments no saludables (15%), en comparació amb les begudes no saludables (6%). Destaca el fet que abans de realitzar el taller un 75% dels nens s’havien decantat per begudes no saludables ensucrades, amb una elevada càrrega calòrica.

L’acte ha comptat també amb una conferència sobre dieta mediterrània i obesitat infantil per part del Dr. Lluís Serra-Majem, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública a la Universidad Las Palmas de Gran Canaria i president de la Fundación per a la Investigació Nutricional, FIN.

El Dr. Josep M. Argimon, director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, ha impartit una conferència on ha manifestat als assistents la necessitat de treballar per una millor avaluació de les polítiques sanitàries i per una cultura de la transparència.

La Sra. Gemma Salvador, Dietista-Nutricionista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i participant en l’estudi, ha presentat l’estratègia PAAS (promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable) de la Generalitat de Catalunya, enfocada a l’entorn escolar.


Estudi: Impacte de formació nutricional sobre decisions alimentàries. Un experiment a primer de secundària a la ciutat de Barcelona. Dr. Toni Mora, UIC Barcelona

Data d'actualització:  22.01.2016