• Imprimeix

L’Agència de Salut Pública de Catalunya i SEAT impulsen l’alimentació mediterrània

img_seat

Els sis menjadors laborals de SEAT a Martorell, gestionats per SERUNION, reben l’acreditació Amed per promoure l'alimentació mediterrània a més de 3.300 treballadors diàriament. L’acte de lliurament de l’acreditació s’ha celebrat avui dijous 7 de juliol a la fàbrica de SEAT a Martorell i ha comptat amb la presència de la Dra. Carmen Cabezas, subdirectora de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), i la Sra. Dagmar Konrad, gerent de la Direcció de Personal de SEAT, entre d’altres assistents. SEAT està acreditada com a Empresa saludable.

Dins dels objectius de l’Amed 2015 hi ha la promoció de l’alimentació saludable i mediterrània en els menjadors laborals de les empreses a Catalunya. En aquest sentit, actualment s’han acreditat un total de 62 menjadors laborals, amb 17.700 comensals diaris, i estan en procés d’acreditació 15 menjadors laborals més arreu de Catalunya.

L’acreditació Amed

L’objectiu de l’acreditació Amed, liderada per l’ASPCAT, és promoure la salut a través d’identificar i visibilitzar establiments de restauració que donen valor a l’alimentació mediterrània, en especial els de menú diari, ja que quasi un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana.

Els restaurants acreditats estan identificats amb un adhesiu a l’exterior que els distingeix com a establiments Amed. Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir un seguit de requisits, que són principalment els següents:

• Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats sigui a base de verdures, hortalisses o llegums.
• Oferir algun producte integral a la carta.
• Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra.
• Disposar entre les postres làcties de l’opció de baix contingut en greix.
• Utilitzar oli d’oliva per amanir (preferiblement oli d’oliva verge o verge extra) i també per preparar els plats.
• Garantir un 50% de fruita fresca en l’oferta de les postres.

A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients informació sobre opcions de lleure actiu a les zones pròximes (circuits, passejades, etc.), ja que el programa Amed també està associat a un concepte de vida activa i saludable. L’acreditació Amed, acaba de rebre el Premi NAOS 2015, en reconeixement tant a la seva trajectòria com als aspectes innovadors del projecte en relació amb la promoció de l’alimentació saludable en l’entorn de la restauració.

Des de l’any 2007, quan es van acreditar els primers restaurants promotors de l’alimentació mediterrània i difusors d’estils de vida saludable a la ciutat de Granollers, Amed s’ha ampliat als menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, a més a més de bars i restaurants. Avui ja són 126 els municipis de tot Catalunya on hi ha almenys un establiment Amed dels 503 acreditats, que tenen capacitat per oferir menús basats en l’alimentació mediterrània a més de 77.400 comensals diaris.


Per a més informació: www.amed.cat

Data d'actualització:  07.07.2016