• Imprimeix

L'ASPCAT acosta al farmacèutics l'estratègia contra el mosquit tigre

En una conferència al Col·legi n'explica el control de risc i les mesures de protecció aplicades en cada cas

La responsable de gestió de risc ambiental del Servei de Protecció de la Salut a Barcelona de l'ASPCAT, Núria Juliachs, va participar en la taula sobre el control del mosquit tigre organitzada pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. L'acte, celebrat el 12 de juny, va comptar també amb la presència del codirector del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat, Roger Eritja, i la dermatòloga Montse Pérez, de la Clínica Dermatològica de Moragas.  

 

Juliachs va explicar la incidència del mosquit tigre en la salut pública, les estratègies de prevenció i protecció que s’aconsellen, i en cas de rebre consultes sobre picades les recomanacions que es poden fer. També va fer èmfasi en el paper cabdal que pot jugar la farmàcia comunitària, en tant que és un àmbit de contacte directe amb la població, en la contenció de l'expansió del mosquit. El control del risc associat al mosquit tigre es fa, per una banda, controlant la proliferació del mosquit, amb mesures preventives i tractaments i, per altra, les mesures de protecció del medi com barreres físiques o de protecció personal, com els repel·lents, si són necessaris.

 

La responsable del Servei de Protecció de la Salut a Barcelona va incidir així mateix en les implicacions en salut pública del mosquit tigre, tant pel que fa a les picades i  a la possibilitat de que actuï com a vector de malalties com el chikungunya, dengue o zika.

 

Juliachs va destacar la importància del protocol per a la vigilància i el control de les arbovirorsi, i que els casos d’aquestes malalties declarats a Catalunya han estat tots casos importats, es a dir, que no eren casos autòctons. Així mateix va ressaltar que l’estratègia per a la Prevenció i Control del Mosquit Tigre a Catalunya es basa en els criteris de la Comissió Interinstitucional per a la prevenció i control del mosquit tigre a Catalunya.

Data d'actualització:  12.06.2017