• Imprimeix

III Premis PAAS (2014)

Data de lliurament: 4 de desembre de 2014

A la tercera edició dels premis PAAS es van presentar 38 projectes de tot Catalunya.

Els projectes desenvolupats en els cinc àmbits propis del PAAS (educatiu, comunitari, sanitari, laboral i de recerca) van ser avaluats per un jurat integrat per representants de la Societat de Salut Pública de Catalunya i de Balears, el Consell Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, el Consell assessor de l’Activitat Física, la Secretaria General de l’Esport i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

 

Àmbit educatiu

Premi:
Programa d’oci actiu "Vols Jugar amb nosaltres"?. Municipi de Sant Andreu de la Barca
Destaca el treball interdisciplinari orientat a millorar la pràctica d’activitat física entre els infants del municipi, generant espais lliures i zones esportives segures i fomentant la cohesió social mitjançant l’oci actiu al municipi.

Àmbit sanitari

Premi: 
Programa de tractament integral per a l’obesitat infantil. Nens en moviment. Hospital de la Vall d'Hebron.
Pels bons resultats del programa de tractament de l’obesitat infantil, adreçat als infants i a les seves famílies, amb un abordatge biopsicosocial i amb especial èmfasi en els factors conductuals i emocionals.

Accèssit: 
Programa DRACHS. Serveis Sanitaris de la Mútua de Terrassa de Barcelona
Per la creació d’una xarxa funcional entre CAP per afavorir la detecció precoç i l’abordatge dels infants amb excés de pes.

Àmbit comunitari

Premi:
Projecte de suport a l’alimentació familiar. Creu Roja
Pel suport a famílies en situació de vulnerabilitat social, a través de targetes precàrrega per a la compra d’aliments, i de formació en relació amb estils de vida saludables, tant d'alimentació com d'activitat física, així com en relació amb l’optimització de l’ús dels recursos dels quals disposen.

Accèssit:
Caminades autònomes en una ABS. Experiència als 4 anys. CAP Manresa
Per la consolidació i els bons resultats obtinguts en l’avaluació dels quatre anys de caminades autònomes, instaurades amb el suport del CAP amb l’objectiu d’incrementar l'activitat física en la població atesa al CAP de Manresa.

Àmbit laboral

Premi:
Construint un entorn de treball saludable. Generalitat Girona
Pel treball transversal i interdepartamental que potencia els beneficis de la promoció de l'activitat física i l'alimentació saludable a l’entorn laboral, a partir de propostes concretes i sostenibles en l’àmbit del benestar físic, mental i social de les persones treballadores.

Accèssit:
Projecte "Viu saludable: Posa’t en forma, menja bé i fes exercici físic". Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Pel plantejament innovador a l’hora de promoure l’alimentació i l’activitat física saludables en un gran hospital, mitjançant formació teoricopràctica destinada a tots els treballadors amb avaluació de procés i resultats.

Àmbit de recerca

Premi:
Projecte Sedestactiv. Unitat de Recerca de Barcelona ICS-IDIAP Jordi Gol
Per proposar recerca innovadora i factible sobre com cal abordar el problema del sedentarisme en pacients amb sobrepès i/ o obesitat moderada, amb la participació d’un equip multidisciplinari i des de les consultes d'atenció primària.

Data d'actualització:  04.12.2014