• Imprimeix

El menjador d’Agbar rep l’acreditació Amed per promoure l’alimentació mediterrània entre els seus treballadors

La cantina de la seu de la Zona Franca de la Societat General d’Aigües de Barcelona està gestionada l’empresa Slow Food 360º.

img_agbar

El secretari de Salut Pública de la Generalitat i director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Joan Guix, ha assistit a l’acte de lliurament de l’acreditació Amed al menjador laboral de la seu d’Agbar a la Zona Franca de Barcelona. En l’acte hi han participat el director d’Organització i Recursos Humans d’Agbar, Arseni Olmo, i el gerent de Slow Food 360º, Joan Serra, entre d’altres. El programa Amed promou, identifica i visibilitza establiments de restauració que treballen i difonen l’alimentació mediterrània com a patró d’alimentació saludable propi del nostre entorn, en especial el de menú diari, ja que gairebé un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana.

Agbar disposa d’un programa de promoció d’hàbits saludables amb la intenció d’estimular dins de l’empresa una cultura saludable de la direcció i els treballadors. Aquest programa treballa l’alimentació saludable, l’activitat física, la salut emocional i les activitats familiars de cap de setmana. L’acreditació Amed de l’oferta alimentària mediterrània és una més de les accions que duen a terme amb aquesta finalitat.

Fins avui, s’han acreditat un total de 64 menjadors laborals a tot Catalunya, setze a la ciutat de Barcelona, amb una oferta de menús mediterranis per a més de 18.000 i 3.500 comensals diaris, respectivament. Slow Food 360º garanteix l’alimentació mediterrània saludable per a 400 comensals diaris a la seu d’Agbar de Zona Franca.

Sobre Amed. Els restaurants acreditats estan identificats amb un adhesiu a l’exterior que els visibilitza com a integrants de la xarxa Amed. Per aconseguir aquest segell, els establiments han de complir una seguit de requisits, que són principalment els següents:
• Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats siguin a base de verdures, hortalisses o llegums.
• Oferir algun producte integral a la carta.
• Incloure en l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra.
• Disposar, entre les postres, lactis de l’opció de baix contingut en greix.
• Utilitzar oli d’oliva per amanir i preparar els plats (per amanir, preferiblement oli d’oliva verge o verge extra).
• Garantir un 50% de fruita fresca en l’oferta de les postres.

A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients informació sobre opcions de lleure actiu a les zones pròximes als establiments (circuits, passejades, etc.), ja que el programa Amed també està associat a un concepte de vida activa i saludable. Amed identifica restaurants, menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, a més de bars i restaurants. Avui ja són 130 municipis de tot Catalunya, on hi ha almenys un establiment Amed, dels 539 acreditats que tenen capacitat per oferir menús basats en l’alimentació mediterrània, a més de 82.000 comensals diaris.

Data d'actualització:  05.10.2016