• Imprimeix

Polítiques de Salut Pública d’Heptitis C a Catalunya - Resultats i reptes per la seva eliminació.

Barcelona, 22 de setembre de 2017

hepatitis C a Catalunya.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya, del Departament de Salut, i ISGlobal van organitzar el passat 22 de setembre la Jornada “POLÍTIQUES DE SALUT PÚBLICA EN HEPATITIS C A CATALUNYA. RESULTATS I REPTES DE FUTUR PER A LA SEVA ELIMINACIÓ”.

L’objectiu de la Jornada, la qual va omplir l’aforament amb l’assistència del voltant de 100 persones, era crear un espai de reflexió i trobada entre professionals per revisar les accions dutes a terme a Catalunya i plantejar els reptes encara existents i les línies futures d’actuació

La jornada va ser inaugurada per Joan Guix. secretari de Salut Pública del Departament de Salut, Joan Colom, director en funcions del Programa de Prevenció, Control i Atenció al VIH, les ITS i les Hepatitis Víriques. Dept. de Salut i Jeffrey Lazarus, cap del grup de recerca en sistemes de salut a ISGlobal.

La infecció pel Virus de l’hepatitis C representa una càrrega de malaltia important a nivell global i també a Catalunya. L’absència de vacuna i el fet que sigui una infecció silent presenta reptes en l’àmbit de la prevenció i detecció precoç.  Per altra banda, els avenços importants en els últims anys en relació al tractament permeten, que l’OMS hagi establert l’objectiu d’eliminar la infecció a escala mundial l’any 2030, com un problema important de salut pública.

 

Programa

Ponències

TAULA 1: Assoliments en l’atenció de l’hepatitis C a Catalunya

TAULA 2: Reptes per a l’eliminació de l’hepatitis C a Catalunya

Data d'actualització:  26.09.2017