• Imprimeix

Diagnosticats tres casos de verola del mico (Monkeypox) al Regne Unit

Gràfica

El setembre de 2018 es van notificar tres casos de verola del mico (en anglès Monkeypox) al Regne Unit. Són els primers casos d’aquesta infecció en humans notificats a la Unió Europea. Els dos primers van ser casos importats per viatgers que procedien de Nigèria i que, segons les investigacions epidemiològiques realitzades, sembla que no tenen relació entre ells. El tercer cas correspon a un treballador sanitari que va atendre el segon cas mentre va ser hospitalitzat i abans de la confirmació del laboratori. Per tant, era un contacte de risc identificat i sota seguiment.

Les autoritats del Regne Unit i el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC), que han realitzat l’avaluació de risc, consideren que el risc de transmissió d’aquesta malaltia infecciosa a Europa és molt baix per a la població en general.

A Nigèria es van produint brots i casos esporàdics de verola del mico (Monkeypox). Des del setembre de 2017 fins al 15 de setembre de 2018, se’n van comptabilitzar 269 casos sospitosos i 115 casos confirmats, amb 7 morts (4 d’elles en pacients immunodeprimits), en disset estats del país.

La verola del mico (Monkeypox) és una zoonosi viral que produeix símptomes semblants als que s’observaven en els pacients amb verola, encara que menys greus. El virus es transmet a les persones per diversos animals salvatges i la transmissió entre humans es produeix a través de fluids per contacte proper amb una persona infectada. Sol ser autolimitada, però poden haver-hi casos greus. La taxa de letalitat està entre l’1 i el 10%. No hi ha tractament ni vacuna per a aquesta malaltia, tot i que la vacunació antivariolosa prèvia ha resultat també eficaç per prevenir aquesta verola.

Aquest virus es va detectar per primera vegada a la República Democràtica del Congo l’any 1970. Des de llavors, la majoria de casos notificats procedeixen de regions rurals de la selva tropical de la conca del Congo i l’Àfrica Occidental. Fora d’aquestes regions es va notificar un brot als Estats Units d’Amèrica l’any 2003 a partir de rosegadors importats.

Data d'actualització:  05.10.2018

Informació relacionada