• Imprimeix

Comunicat de l'Agència de Salut Pública de Catalunya relacionat amb tonyina fresca presumptament en males condicions

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), conjuntament amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona, està retirant del mercat tonyina fresca presumptament relacionada amb diferents intoxicacions alimentàries per histamina comunicades els dies 6 i 9 de maig per Andalusia i Madrid. A hores d’ara, a Catalunya no hi ha cap brot relacionat amb el consum de tonyina fresca. 
 
La tonyina fresca implicada prové de l’empresa almeriense GARCIDEN i s’ha distribuït a diferents comunitats autònomes i països europeus.
 
Les empreses catalanes que havien rebut aquest producte, el van distribuir a peixateries i supermercats de Catalunya entre els dies 2 i 10 de maig. Aquestes empreses, ja han iniciat la seva retirada del mercat.
 
A més, les peixateries i supermercats implicats estan posant cartells per alertar als seus clients que si van comprar tonyina fresca durant aquests dies, no el consumeixin i el retornin al punt de compra.
 
Tot i que no hi ha hagut cap afectat a Catalunya per histamina per consum de peix des del dia 2 de maig, es recorda a la població que en cas de presentar símptomes com picor de gola, nàusees, diarrees, vòmits, cefalees o erupció cutània després d’ingerir tonyina fresca, cal que s’adrecin al seu centre de salut.
 
La incidència s'ha comunicat a través del Sistema d'Intercanvi Ràpid d'Informació d'alertes alimentàries (SCIRI). Els serveis d'inspecció de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i de l'Agència de Salut Pública de Barcelona duen a terme les actuacions oportunes de control oficial pel que fa a la retirada del producte del mercat i mantenen activats tots els mecanismes necessaris per garantir la seguretat dels productes posats a disposició dels consumidors.

Per a més informació us podeu adreçar al telèfon 061 CatSalut Respon.
Data d'actualització:  10.05.2017