• Imprimeix

Arrenquen les Comissions Tècniques de Salut a Totes les Polítiques a Barcelona

Formen part de l'estratègia de desplegament del PINSAP arreu del país i presentaran els primers resultats en 6 mesos 

Arrenquen les Comissions Tècniques de Salut a Totes les Polítiques a Barcelona

Les Comissions Tècniques de Salut a Totes les Polítiques (SaTP) de Barcelona han iniciat els treballs amb l'objectiu de traslladar al territori aspectes concrets del Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP). Aquestes Comissions depenen del Consell Territorial de Salut Pública de Barcelona, constituït el passat mes de febrer, i busquen aplicar el PINSAP a través de dinàmiques de treball intersectorial en xarxa, entre representants de la Generalitat, del món local i acadèmic, de les entitats proveïdors de serveis de salut, de diferents col·legis professionals, així com també del tercer sector i del teixit associatiu.

A partir de tot el que es va proposar en la primera trobada del Consell Territorial de Salut Pública a Barcelona s’han acabat concretant i prioritzant per aquest any 3 temes a treballar per Comissions Tècniques, que són la d’envelliment,  la de salut laboral i la prevenció de problemes de salut mental en joves i adolescents. També s’ha iniciat el treball de 2 comissions que neixen amb l’objectiu de tenir un abast territorial més ampli en l’àmbit de la integració de la salut en els plans i currículums escolars i universitaris i de l’habitatge i l’urbanisme.    

Dins d’aquestes comissions s’ha decidit, entre d’altres, treballar en els projectes següents:

  1. Introduir el concepte de salut dins del disseny d’espais i plans urbanístics i en la rehabilitació i construcció d’habitatge.
  2. Millorar la coordinació intersectorial dels recursos i les accions de promoció de l’envelliment actiu.
  3. Incloure aspectes de salut en estudi universitaris de grau, diferents de l’àmbit sanitari.
  4. Dissenyar un programa de prescripció social per a nens i joves fills de pares amb trastorns mentals i altres col·lectius de risc.
  5. Gestió del retorn a la feina dins de l’àmbit de salut laboral.

Les diferents comissions seguiran treballant mensualment per acabar presentant els primers resultats a final d’any en una jornada.

Data d'actualització:  16.05.2017