• Imprimeix

Amed recull el premi NAOS de l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat alimentària i Nutrició

_MG_0426

Ahir dia 7 de novembre, en la X jornada de la estratègia NAOS (estratègia per a la nutrició, l’activitat física i la prevenció de l’obesitat) liderada per l’Agència espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), es van fer entrega dels premis NAOS 2015.  L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), va rebre el premi NAOS 2015 en l’àmbit familiar i comunitari pel programa Amed (identificació i acreditació d’establiments promotors d’Alimentació mediterrània).

Els premis van ser entregats per la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Sra. Dolors Montserrat i va recollir el premi la Sra. Gemma Salvador, dietista-nutricionista de l’ASPCAT i coordinadora d’Amed. El premi NAOS reconeix la trajectòria del programa Amed i els aspectes innovadors del projecte en relació a la promoció de l’alimentació saludable en l’entorn de la restauració.

Amed és una iniciativa liderada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) d’identificació i acreditació d’establiments de restauració promotors d’alimentació mediterrània que s’ofereix a menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, hotels a més a més de bars i restaurants. Busca promoure la salut a través de la millora de l’oferta alimentària d’establiments que donen valor a l’alimentació mediterrània, en especial els de menú diari, ja que quasi un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana. Amed és un programa integrat en l’estratègia per a la promoció de l’activitat física i l’alimentació saludable, que el Departament de Salut va iniciar durant l’any 2006, anomenada estratègia PAAS.

Actualment ja són 130 municipis de tot Catalunya on hi ha almenys un establiment Amed, dels 539 acreditats que tenen capacitat per oferir menús basats en l’alimentació mediterrània a més de 82.000 comensals diaris.


Per a mes informació sobre Amed.
Per a més informació sobre PAAS.
Per a mes informació sobre la jornada i els premis NAOS.

 

 

Data d'actualització:  08.11.2016