• Imprimeix

Acte commemoratiu del Dia Mundial de la sida

ASPCAT

Celebrat el primer de desembre al Palau de la Generalitat i organitzat pel Programa de prevenció, control i atenció al VIH, les ITS i les hepatitis víriques de l’ASPCAT (PCAVIHV)

El desplegament de les seccions del Tapís Memorial de la Sida a càrrec de l’entitat Projecte dels Noms, simultàniament a les façanes del Palau i de l’Ajuntament de Barcelona, va iniciar l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la sida. Ja a Palau, a la Sala Clavé, van intervenir Alberto Capitán, president de la plataforma Comitè Primer de Desembre, que aplega 23 entitats de lluita contra la sida, Laura Martínez, diputada delegada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona i Gemma Tarafa, comissionada de Salut i de Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Barcelona. Va cloure l’acte el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, que va refermar el compromís del govern en la lluita contra el VIH.

A la mateixa plaça de Sant Jaume es van muntar estands del Comitè Primer de Desembre, que aquest any, amb el lema “VIH-Sida, una qüestió de Drets”, reivindicaven la lluita contra l’estigma que els portadors del virus encara han de patir. També es va formar, com cada any, al mig de la plaça, un llaç humà de color vermell, en el marc de la campanya #LlaçosPerLaSida.

Un any més, el Palau de la Generalitat va lluir el seu balcó encès de vermell durant la nit del dia 30 de novembre i el dia 1 de desembre, com han fet també uns 30 edificis i espais emblemàtics a Barcelona amb motiu d’aquesta diada.

Tots aquests actes van comptar amb la presència del Secretari de Salut Pública del Departament de Salut, el Sr. Joan Guix, i de Joan Colom, director del PCAVIHV, que es l’organisme encarregat de planificar, impulsar, coordinar i avaluar les actuacions que es duen a terme a Catalunya i que tenen per objectiu reduir el nombre de noves infeccions, disminuir el retard diagnòstic i millorar l’atenció a les persones afectades.

Data d'actualització:  01.12.2018