• Imprimeix

El restaurant Vinaròs, de Súria, rep l’acreditació Amed de l’Agència de Salut Pública de Catalunya

Alimentació Meditarrània

És el primer establiment acreditat a Súria per promocionar l’alimentació mediterrània entre els seus comensals. 

El restaurant Vinaròs és un restaurant situat al centre de Súria que, en l’oferta d’àpats diaris, garanteix als clients que en el menú poden escollir una varietat de productes que formen part de l’alimentació mediterrània i que han estat cuinats saludablement.

El restaurant Vinaròs és el primer establiment de Súria que aconsegueix l’acreditació Amed, i s’han sumat als ja 665 establiments que hi ha a Catalunya i que disposen d’aquesta acreditació.

Andrés Hidalgo i Eva Torres, propietari i cuinera, respectivament, de l’establiment, han rebut avui, dia 23 de novembre, l’acreditació́ Amed de mans d’Ester Ibáñez Vallbona, cap del Servei de Salut Pública dels sectors Anoia i Solsonès-Bages Berguedà de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. A l’acte de lliurament hi ha assistit la regidora de Sanitat, Carme Besa, com a representant de l’Ajuntament de Súria. L’Ajuntament ha ajudat a impulsar que els establiments de restauració del municipi, puguin aconseguir l’acreditació Amed. 

L’acreditació Amed

Els restaurants acreditats s’identifiquen amb un adhesiu que els visibilitza com a establiments Amed. Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir una seguit de requisits, que són principalment els següents:

  • Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats tingui com a base verdures, hortalisses o llegums.
  • Oferir a la carta algun producte integral.
  • Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra.
  • Utilitzar oli d’oliva, preferiblement verge, per amanir i preparar els plats (o bé, oli de gira-sol amb un contingut d’àcid oleic superior al 70%).
  • Garantir que l’oferta de postres té un 50% de fruita fresca.

Com a novetat, i en línia amb les darreres evidències científiques en matèria d’alimentació i salut, els restaurants que reben l’acreditació Amed ofereixen aigua potable no envasada, de forma sistemàtica i gratuïta.

Avui ja són 152 els municipis de tot Catalunya on hi ha establiments amb l’acreditació Amed, que poden oferir menús basats en l’alimentació mediterrània a més de 98.332 comensals diaris.

Data d'actualització:  22.11.2018