• Imprimeix

Salut revisa el protocol sobre l’abordatge del maltractament als menors

El Dia Mundial de la Infància celebra aquest dimarts el XXVIII aniversari de la firma de la Convenció sobre els drets de nens i nenes de l’Assembla de l’ONU

El Departament de Salut, juntament amb la resta de departaments de la Generalitat implicats en l’atenció als menors víctimes de maltractaments, treballen en la revisió del protocol sobre l’abordatge del maltractament en la infància. Ho fa en compliment de la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència. En el marc d’aquesta llei, un dels aspectes dels avenços i la sensibilització en el nostre entorn és sobre el dret de l’infant a no ser objecte de cap forma de violència. El document que incorpora la promoció del bon tracte integral als infants i joves menors d’edat des de l’àmbit sanitari en col·laboració i  la coordinació amb els diferents serveis que tracten infants i joves menors d’edat. L’objectiu és contribuir a la reducció o la desaparició de nous casos de maltractament. En l’elaboració hi prenen part el Departament de Salut i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència; l’ASPCAT, les Regions Sanitàries, i les Subdireccions Generals de Planificació en salut i d’Ordenació i Desenvolupament Professional.

El Dia Mundial de la Infància, que aquest 20 de novembre celebra el XXVIII aniversari de la firma de la Convenció sobre els drets dels nen i nenes de l’Assemblea General de les Nacions Unides, és un dia dedicat a tots els nenes i nenes del món. Aquest dia  es vol celebrar els avenços assolits, però sobretot és un dia per cridar l’atenció sobre la situació dels nens i nenes més desafavorits, donar a conèixer els drets dels infants i conscienciar a les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament.

Data d'actualització:  20.11.2018