• Imprimeix

Formació per aplicar el nou Protocol de l’embaràs

Més de 1000 professionals han assistit enguany a les 23 sessions adreçades a llevadores i obstetres de l’Atenció Primària

Més de 1000 llevadores i obstetres d’Atenció Primària han assistit durant el 2018 als cursos organitzats per la Subdirecció de Promoció de la Salut de l’ASPCAT per facilitar la implementació dels nous cribratges recomanats en la 3a edició del Protocol de seguiment de l’embaràs a Catalunya. La formació s’ha articulat en 3 cursos, al voltant de Salut Mental Perinatal, Nous cribratges del Protocol de seguiment de l’embaràs i Tabac i gestació. En total s’han dut a terme 23 edicions d’aquestes sessions, adreçades a professionals de l’àmbit obstètric. El seguiment els ajuda a realitzar de manera adequada les noves recomanacions del Protocol.

Entre els aspectes destacats d’aquests cursos es troba l’orientació sobre la utilització de les noves eines de cribratge que proposa el Protocol, com la prova DNA fetal per a la detecció precoç de tres cromosomopaties, la clucèmia basal per a la diabetis gestacional, la prova de Whooley i d’Edinburg per a la depressió i ansietat o la prova de violència de gènere.

També s’ha aprofundit en altres proves de cribratge ja recomanades en edicions anteriors, com la de consum de tabac en gestants i la detecció precoç de preeclàmpsia durant el primer trimestre de la gestació i s’han establert els criteris de derivació a l’atenció especialitzada en cas de positivitat de les proves de cribratge.

Els cursos s’han dut a terme en les seus de l’ASPCAT, així com en edicions descentralitzades a Badalona, Barcelona, Cerdanyola, Girona, Granollers, Lleida, Mataró, Reus, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona i Tortosa.

 

Data d'actualització:  19.11.2018