• Imprimeix

El Dret a veure-hi, la idea central del Dia Mundial de la Visió

L’efemèride vol sensibilitzar la població i centrar l’atenció en la ceguesa, la discapacitat visual i la rehabilitació de les persones afectades.

El Dia Mundial de la Visió se celebra l’11 d’octubre. És una celebració que respon a un esforç mundial creat per l'OMS i l'Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa, amb el lema "la Visió 2020: El dret a veure-hi". La data té com a objectiu sensibilitzar la població i centrar l'atenció mundial en la ceguesa, la discapacitat visual i la rehabilitació dels discapacitats visuals. Un moment també per promoure la salut visual entre la població.

L’ASPCAT, amb la col·laboració del Col·legis Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC), ha realitzat una càpsula de vídeo Prevenció d’alteracions visuals” amb consells per tenir cura de la vista, que es pot veure a les pantalles dels centres d’atenció primària.

A més, el Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública (PINSAP) ha donat suport al  document divulgatiu del COOOC Cuida la visió i aprendràs millor. Protocol de salut visual”, explica la importància de la visió en el procés d´aprenentatge i dóna consells de salut visual. D’ aquest  llibre  es farà difusió  en format digital a totes les escoles públiques i als Centres d’Atenció Primària (CAP) de Catalunya.

L’ASPCAT i el Col·legis Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC) han elaborat el següent material:

Prevenció d’alteracions visuals

video

Cuida la visió i aprendràs millor. Protocol de salut visual”

portada-coooc

Data d'actualització:  05.10.2018