• Imprimeix

Les CoP publiquen els documents gestats durant la setena temporada (2017-2018)

2018

La nova temporada de les Comunitats de Pràctica s’inicia el 6 de novembre, amb el Mercadillo del Coneixement 

Un total de 9 Comunitats de Pràctica (CoP) de les 14 que es van posar en marxa el curs passat han publicat els resultats del treball col·laboratiu dut a terme. La majoria d’aquests treballs aporten solucions concretes a problemes o mancances amb què es troben els professionals de la salut pública quan volen desenvolupar la seva tasca diària en temes de protecció de la salut.

Durant aquesta setena temporada, més de 140 professionals de la salut pública han treballat col.laborativament en les CoP. La majoria estan adscrits  a l’ASPCAT, però també hi han participat professionals de diversos departaments de la Generalitat i d’altres institucions com ajuntaments, diputacions, universitats i associacions del tercer sector.

El passat 2 de juliol, durant la setena Jornada de les Comunitats de Pràctica, es van presentar els treballs de les CoP que van finalitzar la temporada 2017-2018. I va quedar palès que les CoP de l’ASPCAT són un gran actiu i enfronten el repte de ser el motor de canvi per a la Salut Pública a Cataluny 

Del total de 18 propostes que es van presentar durant el Mercadillo del Coneixement que es va fer abans de l’estiu de 2017, 14 van iniciar la temporada al setembre de 2017 i van arribar al Moment Zero. D’aquestes,  9 van finalitzar la temporada:

  • Control oficial dels complements alimentosos
  • Control oficial dels productes vitivinícoles. Aplicació del SICA i criteris de flexibilitat en establiments del sector del vi
  • Instal·lacions baix risc legionel·la: anàlisis de circuits i eines de control II
  • “ERASMUS del coneixement” (intercanvi d’experiències professionals a l’ASPCAT)
  • Organitzacions saludables: fem salut, fem ioga
  • Valoració per part de l’operador econòmic del model de PNT de benestar animal per a petits escorxadors d’ungulats i solípedes domèstics
  • Envelliment actiu i saludable.
  • Recull d’experiències en promoció de la salut a Catalunya
  • Manual lesional de suport per al dictamen de carns fresques. Espècie porcina

Podeu consultar els treballs en aquest enllaç: Relació de treballs de les COP

La vuitena temporada de CoP (2018-2019) començarà amb el Mercadillo del Coneixement, el pròxim 6 de novembre. Serà aquest dia quan es podran presentar totes les propostes per treballar col.laborativament.

 

Data d'actualització:  26.09.2018