• Imprimeix

2a edició de la jornada “Menjar a l’escola. Noves mirades i experiències”

Grup final

L’ASPCAT ha organitzat  la jornada celebrada a la seu de la Fundació Alícia amb un gran èxit d’assistència.

Menjar a l’escola és una jornada de treball i de  presentació d’experiències innovadores en l’entorn del menjador escolar, organitzada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) en col·laboració i a la seu de Fundació Alícia (St. Fruitós del Bages). Aquesta jornada, la primera edició de la qual es va realitzar el passat mes de juny, s’ha repetit per donar cabuda a l’elevat nombre de sol·licituds que van  quedar en llista d’espera, i es va dur a terme ahir dia 6 de setembre amb la participació de 95 professionals de l’àmbit.

Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, i Imma Cervós, directora de l’Agència de Salut Pública a la Catalunya Central, van donar la benvinguda a les persones assistents i van explicar els objectius i les expectatives de la jornada. Seguidament, Javier Guzmán, com a director de l’entitat Justícia Alimentària, va fer una exposició sobre sostenibilitat alimentària i estratègies de futur. Gemma Salvador, coordinadora de la jornada, va presentar un resum de les actuacions i els materials més recents que s’han consensuat i elaborat obre alimentació infantil des de la Sub-direcció de Promoció de la Salut de  l’ASPCAT.

Durant el matí es van presentar 4 experiències interessants desenvolupades en menjadors d’escoles públiques de Catalunya, i també un projecte sobre menjadors sans i sostenibles, de l’Ajuntament de Barcelona.

A continuació, i després d’un bon i saludable dinar, i també d’una passejada pels voltants de  Món Sant Benet, els assistents van treballar en grups per debatre i plantejar estratègies de millorar en els seus entorns de treball, que es van presentar després a tot el grup.

La jornada va finalitzar amb un taller d’elaboració de receptes conduït pel cuiner David Gil, de Fundació Alícia, i per la dietista-nutricionista Maria Blanquer, de l’ASPCAT.

Les  experiències i iniciatives presentades a ambdues jornades mostren com els  menjadors escolars són  espais de participació i aprenentatge, de gran valor.

_grup final-60

Destaquem

1ra edició de Menjar a l’escola

Informació i documentació corresponent a la jornada celebrada el 28 de juny de 2018

PReME

Recursos del programa de revisió de menús escolars i materials d’alimentació infantil, 

Data d'actualització:  07.09.2018