• Imprimeix

10 restaurants del Grup Andilana, compromesos amb l’alimentació mediterrània

2018

L’acreditació Amed els reconeix com a promotors d’àpats saludables i equilibrats

 

Són una desena d’establiments situats a Barcelona i atenen una mitjana de 2.100 persones cada dia. Els restaurants que el Grup Andilana ha presentat a la acreditació Amed són Balthazar, 15 Nits, Basilico, Dolça Herminia, Flamant, Fonda, Hostal Rita, La Polpa, Market i Vista Mare. 

L’acte d’acreditació s’ha organitzat a la seu del Grup, a Barcelona amb l’assistència del Sr. Joan Guix, Secretari de Salut Pública i del Sr. Alejandro Cordero Benasayag, CEO del Grup Andilana.

 

Sobre Andilana. El grup de restauració Andilana actualment disposa de 29 restaurants distribuïts entre Barcelona, Madrid, Girona i Costa Brava. La filosofia gastronòmica d’Andilana es basa en la dieta mediterrània com a referent. L’oferta del grup és variada i permet seguir una alimentació equilibrada, on el client pot escollir entre diferents plats que s’adeqüen a les seves preferències i necessitats. Els clients en el seu dia a dia poden trobar varietat de peixos frescos, verdures locals, carns magres, fruites, etc. Per aquest motiu, l’acreditació Amed és un reconeixement a la tasca realitzada pel grup Andilana durant molts anys.

 

Sobre Amed. L’objectiu de l’acreditació Amed és promoure la salut, a través d’identificar i visibilitar establiments de restauració que treballin i difonguin l’alimentació mediterrània com patró d’alimentació saludable. En especial establiments que ofereixen menú diari, ja que quasi un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana. Els restaurants acreditats estan identificats amb un adhesiu a l’exterior que els identifica com a establiments Amed. Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir una seguit de requisits, que són principalment els següents:

  • Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats siguin a base de verdures, hortalisses o llegums.
  • Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra.
  • Utilitzar oli d’oliva per amanir i preparar els plats (per amanir preferiblement oli d’oliva verge o verge extra).
  • Oferir algun producte integral a la carta.
  • Disposar, entre les postres làcties, l’opció sense sucres afegits.
  • Garantir un 50% de fruita fresca, en l’oferta de les postres.

 

A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients informació  sobre opcions de lleure actiu a les zones pròximes als establiments (circuits, passejades, etc.), ja que el programa Amed també està associat a un concepte de vida activa i saludable. Amed identifica restaurants, menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, a més a més de bars i restaurants. Avui ja són 147 municipis de tot Catalunya on hi ha almenys un establiment Amed, dels 636  acreditats que tenen capacitat per oferir menús basats en l’alimentació mediterrània a gairebé 96.000 comensals diaris. www.amed.cat 

PAAS Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables Aquestes accions d’acreditació de restaurants AMED i de promoció de l’ús de les ESCALES, formen part del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables, PAAS. Dins aquest Pla, que es va iniciar a Catalunya l’any 2006, s’han dut a terme més de 60 accions en diferents àmbits: l’educatiu, el comunitari, el laboral i també a l’àmbit de la salut. 

L’Agència de Salut Pública de Catalunya en el marc del Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP- Salut a totes les polítiques) dinamitza i destaca el programa Amed  com a iniciativa pionera a l’Estat,  per promoure la salut a través de potenciar l’alimentació mediterrània amb l’objectiu de FER FÀCILS LES OPCIONS SALUDABLES. L’Amed ha estat reconegut amb el Premi NAOS 2015 (Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat) a la millor intervenció de promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit familiar i comunitari i el VII Premi CCNIEC 2017 (Centre Català de la Nutrició del Centre d’Estudis Catalans) a la millor iniciativa en el camp de la millora de l’alimentació de la població.

Destaquem

PAAS AMED
Data d'actualització:  26.07.2018