• Imprimeix

Nou restaurant Amed al Bages

Amed

L’emblemàtic restaurant Miami de Manresa s’adhereix a l’acreditació Amed

El Miami, restaurant emblemàtic de Manresa, amb una imatge renovada, però que manté la seva essència, ha rebut l’acreditació Amed pel fet de promoure l’alimentació mediterrània en la seva oferta diària.

Cristina Muxí Bosch, representant del restaurant Miami i impulsora de les gestions que l’han portat a obtenir l’acreditació Amed, i Anka Sovaiala, treballadora de l’establiment, han rebut el certificat, avui dimarts 3 de juliol, de mans d’Ester Ibáñez, cap del Servei de Salut Pública del Solsonès, Bages, Berguedà i Anoia.

El certificat Amed garanteix als clients dels establiments acreditats que en el menú diari podran escollir una varietat de productes que formen part de l’alimentació mediterrània i que han estat cuinats saludablement. Totes les cuines dels hospitals i centres sociosanitaris del Bages disposen d’aquesta acreditació, i també establiments d’aliments cuinats com ara Cal Serra, de Navàs, i altres restaurants de Manresa, com ara el Kursaal, el Congost o el Breicafè, situat a l’edifici de la Fundació Universitària del Bages.

L’acreditació Amed

L’objectiu de l’acreditació Amed, liderada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, és promoure la salut a través de la millora de l’oferta, la identificació i la visibilització d’establiments de restauració que donen valor a l’alimentació mediterrània, en especial els de menú diari, ja que gairebé un 50% de la població adulta catalana menja fora de casa almenys un cop per setmana, entre setmana (Estudi de la Restauració a Catalunya. Hàbits de comportament i tendències, 2017).

Els restaurants acreditats s’identifiquen amb un adhesiu que els visibilitza com a establiments Amed. Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir una seguit de requisits, que són principalment els següents:

  • Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats tingui com a base verdures, hortalisses o llegums.
  • Oferir a la carta algun producte integral.
  • Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra.
  • Utilitzar oli d’oliva, preferiblement verge, per amanir i preparar els plats (o bé, oli de gira-sol amb un contingut d’àcid oleic superior al 70%).
  • Garantir que l’oferta de postres tindrà un 50% de fruita fresca.

Avui ja són 144 els municipis de tot Catalunya on hi ha almenys un dels 622 establiments amb l’acreditació Amed, que tenen capacitat per oferir menús basats en l’alimentació mediterrània a més de 94.626 comensals diaris.

Per a més informació: www.amed.cat

Data d'actualització:  03.07.2018