• Imprimeix

Experts de tot Europa es reuneixen a Bulgària per avançar conjuntament en la detecció i prevenció del VIH i les hepatitis víriques

En el marc de la presidència del Consell de la Unió Europea (UE), Bulgària va acollir els passat 28 i 29 de juny la reunió d’experts “Screening and Prevention for Viral Hepatitis and HIV in CEE”. L’obertura institucional de l’acte va ser a càrrec de representants de l’Assemblea Nacional de la República de Bulgària, de la Directorate-General for Health and Food Safety de la UE, del Ministeri de Sanitat búlgar, de l’Associació Nacional de Lluita contra l’Hepatitis (Hepasist) i l’Associació Búlgara d’Estudi del Fetge (BgASL).

Experts de tot Europa van tenir l’oportunitat d’exposar les seves experiències i projectes per fer front comú i establir estratègies de consens per abordar la detecció i prevenció de l’hepatitis virals i el VIH. Concretament, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) hi va participar de la ma del Dr. Jordi Casabona, director científic del CEEISCAT, qui va ser convidat per presentar la Joint Action INTEGRATE.  L’objectiu principal de l’acció és millorar la comprensió i la implementació integrada de les activitats relacionades amb el diagnòstic precoç del VIH, les hepatitis virals, la tuberculosi i les ITS, i la vinculació a la prevenció i al tractament a Europa. El projecte, liderat per el CHIP de Dinamarca, és fruit de la col·laboració entre 29 socis de 16 països (Croàcia, Dinamarca, Estònia, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Lituània, Malta, Polònia, Romania, Sèrbia, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya i el Regne Unit). El CEEISCAT-ASPCAT coordina el paquet de treball 6 sobre el seguiment de les proves de VIH, ITS i hepatitis virals i la vinculació a l'atenció especialitzada i tractament. INTEGRATE pretén establir un enfocament multidimensional que ajudarà a reduir la càrrega de salut pública i a determinar el millor tipus d'intervencions a implementar.

Data d'actualització:  29.06.2018