• Imprimeix

24 professionals de salut comparteixen bones pràctiques de promoció d’activitat física a la Regió Sanitària Lleida

Taller PAFES a LLeida
  • L’objectiu principal de la jornada ha estat compartir bones pràctiques de promoció de l’activitat física que s’estan portant a terme a la Regió Sanitària Lleida, així com informar sobre les novetats del Pla d’activitat física, esport i salut i fer xarxa entre els professionals implicats.
  • Incrementar l’activitat física de la població és una de les línies del Pla de salut de Catalunya 2016-2020. La jornada ha ressaltat el paper dels professionals de l’atenció primària en l’acompliment d’aquest objectiu.

 

El dia 5 de juny ha tingut lloc a Lleida, el taller “Compartim bones pràctiques en promoció de la salut", organitzat conjuntament pel Servei Català de la Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), i adreçat a professionals de l’atenció primària referents del Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES). 

L’objectiu principal de la jornada ha estat informar sobre les novetats del PAFES, compartir bones pràctiques de promoció de l’activitat física i fer xarxa entre els professionals implicats. 

Durant la jornada s’han presentat els projectes: Prescripció de l'activitat física a l'ABS Balaguer, per part de Neus Arola, Activa’t al parc de salut per part de Magda Barberà de l’EAP Almenar-Alfarràs, Pas a pas per part de Laura Lanaspa i Caminem amb la comunitat per part de la Janina Ballesté els dos de l’EAP Lleida 11 de Setembre, Activitats d’activitat física sostenibles a Cervera per part de l’Estrella Lalueza, Activa’t al CAP Cappont per part de la Maria Roca, Digues sí a la salut! per part de l’Enriqueta Cacho de l’EAP Alcarràs, Activitats de promoció de l'exercici físic durant el mes d'abril per part de la Nuria Huguet de l’EAP Almacelles i Celebració del DMAF a l’ABS Pla d’Urgell (Mollerussa) per part de Sofia Revuelta. 

A més, s’ha comptat amb la col·laboració dels professionals Eric Ropero i Oriol Mor, fisioterapeutes de GSS, que han donat eines als assistents per al consell i assessorament d’activitat física a pacients amb patologies cròniques a les consultes de l’Atenció Primària. 

Ha realitzat la benvinguda la Sra. Mercè Bieto, Directora de Salut Pública de la Regio de Lleida, que ha ressaltat la importància dels professionals de l’atenció primària en la promoció de l’activitat física i han recordat que l’increment de l’activitat física de la població és un dels objectius del Pla de salut de Catalunya 2016-2020.

A la jornada han assistit 24 professionals de salut de les 23 ABS de Lleida de l’Agència de Salut Pública, els quals treballen conjuntament amb la resta dels agents locals per a la promoció de l’activitat física als seus municipis. 

La pràctica d’ activitat física de manera regular millora la salut i la qualitat de vida, alhora que suposa un factor protector per a diferents problemes de salut crònics (hipertensió, diabetis, dolors musculars...) i patologies (malalties de l’aparell circulatori i càncer, principalment), així com la salut mental. A Catalunya 2 de cada 10 persones adultes tenen una vida sedentària i 2 de cada 10 infants passen més de 2 hores al dia en activitats d’oci sedentari.

Data d'actualització:  05.06.2018