• Imprimeix

La Catalunya Central, amb la Setmana sense Fum

Xarxa

La Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Catalunya Central ha coordinat activitats per tal de fer reflexionar els fumadors dels guanys que pots suposar deixar de fumar

“Viu a sac sense tabac” és el lema d’aquest any 2018 de la Setmana sense Fum, que enguany s’ha celebrat del 25 al 31 de maig. Durant aquesta Setmana s’han organitzat arreu del territori activitats de sensibilització sobre els riscs del consum de tabac.

Enguany s’ha volgut incidir en una de les raons que pot ajudar a decidir-se a deixar de fumar com és el cost del tabac. S’ha calculat què s’estalviarien en un any les persones fumadores que han volgut participar de les activitats de la Setmana sense Fum si deixessin de fumar. Seguidament se’ls ha entregat un xec simbòlic amb el valor de la quantitat estalviada i se’ls ha proposat que pensessin quin regal es farien amb aquells diners. A més, se’ls ha demanat que reflexionessin quins serien els motius pels quals abandonarien el tabac. En aquest sentit, s’ha proposat a les persones fumadores que indiquessin, jugant amb el lema d’enguany, els motius (“sacs de raons”) pels quals deixarien el tabac com, per exemple, la salut (la pròpia o la de les persones de l’entorn), el cost en diners, la imatge, els fills, la llibertat de no haver de dependre d’una cigarreta, l’olor, etc.

Aquestes activitats estan relacionades amb el primer pas de la Guia d’ajuda per deixar de fumar. Decideix-te!   

La Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme a la Catalunya Central està formada per professionals de les àrees bàsiques de salut, hospitals, oficines de farmàcia, serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva, ajuntaments, universitats, associacions i l’Agència de Salut pública de Catalunya.

A part d’aquesta activitat promoguda per la Xarxa, que s’ha realitzat a les sis capitals de comarca de la Catalunya Central, a moltes àrees bàsiques, hospitals, residències, universitats, etc., aquests dies també s’han fet altres accions de sensibilització i prevenció del consum de tabac (taules informatives on s’han realitzat proves respiratòries per mesurar el nivell de diòxid de carboni present als pulmons de les persones fumadores, xerrades, entrega d’informació específica per poder deixar de fumar).

Si els fumadors que van participar a l’activitat deixessin de fumar avui, en un any es podrien estalviar 227.470€!

La Setmana sense Fum ha estat tot un èxit de participació gràcies a la implicació de tothom.

Data d'actualització:  01.06.2018