• Imprimeix

L’ASPCAT posa la mirada en la transparència al Congrés andalús de Salut Pública

Carme Chacon

Hi explica models de gestió internacional i introdueix la visibilització dels resultats dels controls oficials als establiments de restauració

L’ASPCAT va participar amb una conferència i 3 pòsters en el II Congreso Andaluz de Salud Pública Veterinaria, celebrat entre el 24 i el 25 de maig  a Cadis. La conferència de la representació catalana va versar sobre la transparència en el resultat de les inspeccions del control oficial. Carmen Chacon, subdirectora de Protecció de la Salut i Seguretat Alimentària de l’ASPCAT, va introduir les particularitats dels sistemes practicats a Dinamarca, el Regne Unit, Nova York i Nova Gal·les del Sud (Austràlia). També va explicar els resultats de d’una enquesta que es va fer per conèixer l’opinió de Gremis de restauració, inspectors, administracions i associacions consumidors  en relació a la possibilitat de disposar de sistemes d’informació senzill per retornar a la ciutadania la informació del resultat del control de les condicions higièniques dels establiments de restauració a Catalunya.

La temàtica del congrés, encara que diversa, va pivotar sobre els perills dels productes de la pesca i va tenir molt presents els darrers episodis d’intoxicació per histamina pel consum de tonyina declarats a tot l’Estat.

Els professionals de l’ASPCAT van  presentar 3 pòsters científics , un sobre les darreres intoxicacions per escombrotoxisme per tonyina a Catalunya, i els altres dos sobre el projecte de la Gestió del Coneixement que precisament enguany celebra el seu desè aniversari. Un d’aquests pòsters de Gestió del Coneixement va ser premiat amb una de les millors comunicacions del congrés. El guardó el van fer extensiu a totes les persones que han format part d’aquest projecte.

Data d'actualització:  24.05.2018