• Imprimeix

Retirada de formatge Reblochon fabricat a França

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement amb data 15/05/2018, a través del Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos (RASFF) de l’existència de 7 casos d’intoxicació alimentària en nens per E. Coli, presumptament associat al consum de formatge elaborat a partir de llet crua, fabricat a França.

Fins al moment, no es té coneixement de cap cas a Catalunya ni a la resta de l’estat Espanyol.

Les dades del producte són:

FORMATGE REBLOCHON 450 g

Fabricant: FROMAGERIES CHABERT MALLIERES. 710 RTE DU VAL DE FIER. VALLIERES 74150. FRANCIA.

Lot: Tots els que comencin per 8CR

Núm.  d’autorització sanitària  FR 74096050 CE

Les autoritats sanitàries franceses han comunicat que el producte ha estat distribuït a Canadà, Portugal, Alemanya, França, Espanya i Països Baixos amb posterior distribució a República Txeca , Alemanya i Dinamarca.

El fabricant francès està recuperant tota la producció de Reblochon 450 g, núm. d’autorització FR 74096050 CE, lots que comencen per 8CR distribuïts des del 21.01.18 fins el 14.05.18.

Altrament, les autoritats sanitàries de la Comunitat de Madrid a través de la xarxa d’alerta alimentària nacional (Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació – SCIRI), han informat que el Grup Carrefour està retirant precautoriament el formatge Reblochon format 450g, marca REFLETS DE FRANCE, Codi EAN: 3245390132918, lots que comencin per 8CR elaborats pel mateix fabricant francès.

El producte ha estat distribuït a través de totes les botigues associades al grup Carrefour. (Express, Hipermercat i Market)

El producte, a través de les plataformes de Carrefour,  s’ha distribuït a totes les Comunitats Autònomes,  a la Ciutat Autònoma de Ceuta i  a Andorra.

S'ha informat d'aquests fets a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través de la Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) i s'està procedint a la verificació de la retirada del producte del mercat.

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells que poguessin tenir el producte anteriorment esmentat en les seves llars que s'abstinguin de consumir-lo.

Data d'actualització:  17.05.2018