• Imprimeix

Formació sobre Avaluació Ràpida Participativa a l’Agencia de Salut Pública de Catalunya

Rapid Appraisal

43 professionals de salut de tot el territori s’han format per poder realitzar diagnòstics qualitatius àgils i participatius.

Avui s’ha celebrat a l’edifici Salvany la última sessió del curs “Avaluació Ràpides i participatives  d’entorns comunitaris: Rapid Appraisal", organitzat per l’Agencia de Salut Publica de Catalunya. La formació, de 16 hores i acreditada amb 3 crèdits pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries, ha estat facilitada pel Ruben David Fernandez, psicòleg expert en psicologia comunitària i processos comunitaris, membre de la cooperativa ETCS i professor associat al Departament de Psicologia Social de la Universitat de Barcelona i la Universitat de Girona.

La formació es va crear per donar resposta a la necessitat de donar d’eines als professionals de salut per a la realització de diagnòstics qualitatius àgils en el context de processos comunitaris que s’iniciaran a partir de la implementació de la Estratègia Nacional d’Atenció Primària i Comunitària (ENAPISC). 

Els 43 assistents, professionals de l’atenció primària, la salut pública, tècnics de salut de CatSalut i del Departament de Salut, han aprés sobre els fonaments teòrics de les metodologies ràpides i participatives per recollir informació a partir de les percepcions de les persones, i també han practicat fent entrevistes semi estructurades, grups focals, metodologies com el foto veu i finalment com fer l’anàlisi de la informació recollida. A partir d’aquí, tal com ha recomanat el Ruben David Fernandez, toca continuar amb l’aprenentatge a partir de fer. 

 

Data d'actualització:  08.05.2018