• Imprimeix

Les desigualtats entre dones i homes es manifesten també en l’activitat física

En el Dia Internacional de les Dones, Salut Pública i Esports publiquen  un decàleg per animar les dones a ser actives en totes les edats

Entre els àmbits on es demostra amb dades objectives la desigualtat entre dones i homes també es troba el de l’activitat física. Es tracta d’una pràctica fonamental per reduir el risc de patir afeccions que redunden negativament en la qualitat de vida, com l’obesitat, la hipertensió, la hipercolesterolèmia o la diabetis. Segons les dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya del 2017, el 82,8% dels homes adults assoleixen un nivell d’activitat física saludable, xifrat en 30 minuts diaris, una taxa que entre les dones només arriba al 78,5%. Aquests 4 punts de diferència en activitat física de les persones en edat adulta s’incrementen a 7 entre infants i adolescents: només el 34,2% dels nens fan una hora d’oci actiu al dia, mentre que entre les nenes la taxa se situa just en el 26,9%. (dades 2016)

El Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) ha editat un decàleg amb idees perquè les dones assoleixin el nivell d’activitat física recomanat a totes les edats. Els consells poden aplicar-se en el dia a dia, tot tenint en compte, també que el total de minuts d’activitat física es pot es pot dividir al llarg del dia en períodes de 10 minuts.

Data d'actualització:  08.03.2018