• Imprimeix

Comunicat sobre un brot de tuberculosi a Osona

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) informa de l’existència d’un brot de tuberculosi pulmonar a Osona, que afecta tres persones: dues de residents a Santa Eugènia de Berga i una persona resident a Vic. Tots tres casos estan ingressats, en situació estable, seguint el corresponent tractament antituberculós i en règim d'observació directa.
 
El Servei de Prevenció i Control de la Tuberculosi i Programes Específics de la Sub-direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública confirma que aquests casos han estat notificats pel Servei de Vigilància Epidemiològica de la Catalunya Central. Arran de la detecció del primer cas de tuberculosi pulmonar, es va procedir a estudiar els seus contactes de cohabitació, entre els quals es va detectar un segon cas. I en l’estudi dels contactes laborals d’aquests dos casos, va ser quan se’n detectar el tercer.
 
La tuberculosi és una malaltia transmissible produïda pel microbi Mycobacterium Tuberculosis, que pot afectar a diversos òrgans. Quan afecta als pulmons, es transmet per l’aire a través dels esternuts, la tos o bé la saliva. Els símptomes més freqüents de tuberculosi pulmonar són una tos que dura 15 dies o més, febre elevada, cansament i pèrdua de pes. La mesura principal que cal prendre en cas de tuberculosi pulmonar és l’estudi dels contactes íntims de la persona afectada, per descartar-la i per tractar la malaltia o infecció tuberculoses, si es produeixen. Si es té tos durant dues o tres setmanes, cal anar al metge. Pel que fa a aquelles persones que conviuen amb un malalt de tuberculosi pulmonar, s’han de fer la prova de la tuberculina, que determinarà si han estat contagiades de la infecció.
 

La tuberculosi és una malaltia que es pot curar si se segueix bé tot el tractament indicat pels professionals sanitaris. Per a més informació sobre tuberculosi, consulteu el web de l’ASPCAT.

Data d'actualització:  01.03.2018