• Imprimeix

Comunicat sobre un brot de gastroenteritis aguda

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) confirma un brot de gastroenteritis aguda (GEA) que afecta 147 persones que han estat allotjades en cinc hotels de la Cerdanya. Cap d’elles ha requerit ingrés hospitalari.
 
Fins a les 10.00 hores d’aquest matí, els afectats són: 145 menors d’entre 8 i 14 anys i 2 professors, de cinc escoles de Catalunya (dues del Gironès; dues de Barcelona Sud i una del Barcelonès Nord) i també d’un grup d’escolars francesos.
 
Els primers símptomes van aparèixer ahir durant el matí, abans de l’hora de dinar. La simptomatologia en tots els casos és lleu amb clara predominança de vòmits, nàusees i dolor abdominal, que s’acompanyen en alguns casos de febre i diarrea.
 
Una part dels escolars  han estat atesos en centres d’atenció primària i atenció continuada  i d’altres han estat recollits pels seus pares, que s’hi han desplaçat.
 
La investigació epidemiològica i ambiental per part de l’Agència de Salut Pública de Catalunya es va iniciar ahir mateix, a partir de la notificació al Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, amb l’objectiu de trobar l’origen del brot i es van prendre immediatament les primeres mesures de control.
Data d'actualització:  22.02.2018