• Imprimeix

Autodiagnòstic del VIH

Prova VIH

L'Autotest s’afegeix a les estratègies que possibiliten que les persones coneguin el seu seroestatus i reduir el diagnòstic tardà

 

Les farmàcies de Catalunya comercialitzen, des del mes de gener d’enguany, un dispositiu per fer la prova del VIH a casa. Aquest autotest s’afegeix les vies ja habituals per fer aquesta prova: a través del metge o metgessa de capçalera, de les entitats comunitàries que treballen en la prevenció del VIH i de les oficines de farmàcia, amb l’assistència del personal de l’establiment.

Quan una persona sospita que pot haver-se infectat pel VIH, cal que es faci una prova de detecció, i és necessari també respectar sempre el període finestra, que per aquest test és de 3 mesos.

L’ASPCAT promou la prevenció d’aquesta malaltia  i emfatitza la importància del diagnòstic precoç del VIH,  fonamental per avançar en tractament i millorar el pronòstic de les persones afectades i prendre mesures per reduir-ne la transmissió. A  Catalunya hi ha nombrosos centres que aconsellen i realitzen la prova del VIH de manera voluntària, gratuïta i confidencial.

Per trobar informació més detallada sobre  la prova de l’VIH consulteu en  Canal Salut l’apartat Diagnòstic - Prova VIH o dirigiu-vos al  061 CatSalut Respon.  

Data d'actualització:  08.02.2018