• Imprimeix

Comunicat del l'Agència de Salut Pública, servei regional al Camp de Tarragona

El Servei Regional al Camp de Tarragona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, en relació al brot d’escabiosi (sarna) notificat per part de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, informa que:


L’escabiosi (sarna) és una malaltia contagiosa de la pell causada per l’àcar humà de la sarna. La transmissió de la sarna acostuma a ser de persona a persona per contacte directa i perllongat pell a pell; per la roba de vestir, tovalloles i roba de llit. El període d’incubació de la sarna és de 2 a 6 setmanes. La sarna no és infreqüent i pot afectar a persones de totes les races i classes socials, no tenint una relació directa amb els hàbits d’higiene personal.


La sarna té tractament mitjançant diverses locions, cremes o pomades antiparasitàries que actuen de forma immediata a la seva aplicació. En el cas de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, des del Servei Regional al Camp de Tarragona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’han activat els protocols d’inspecció, vigilància i control amb la col·laboració de l’hospital per tal de determinar-ne l’origen així com la idoneïtat de les mesures adoptades per part del centre i fer-ne el seguiment oportú.

Data d'actualització:  18.01.2018