• Imprimeix

Tallers de Ioga per millorar la salut de l’entorn laboral

Organitzats pel CAP Alt Penedès busquen millorar la gestió del ‘estrès i obtenir benestar físic, mental i emocional

ioga

Els professionals de l’EAP Vilafranca del Penedès i de l’EAP Vilafranca Nord disposen aquest curs d’una sessió setmanal de ioga, organitzada pel CAP Alt Penedès en col·laboració amb l’ASPCAT.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és el de millorar la salut a l’entorn laboral donant a conèixer tècniques del ioga per millorar la gestió de l’estrès i obtenir benestar físic, mental i emocional.

Hi ha una professional a cada centre formada per l’AEPY (Associación Espanyola de Practicantes de Yoga) i per la UEY (Unió Europea de Yoga). Paqui Romo, administrativa de l’EAP Vilafranca del Penedès i Leo Pascual, tècnica de l’ASPCAT a l’Alt Penedès.

Més informació

El hatha ioga és un dels mètodes de ioga més difosos a tot el món. És un tipus de ioga conegut per la seva pràctica d'asana o postures corporals, que aporten als músculs fermesa i elasticitat i està caracteritzat per una suau transició entre una asana i la següent, tenint sempre en compte que el moviment va lligat a la respiració, pranayama, en cada postura. Controlant el cos i la respiració s’arriba al control de la ment.

En aquests tipus de sessions es comença amb relaxació, se segueix per pavanes, per anar preparant el cos per a les asana, i es finalitza amb la meditació, o bé, de nou relaxació.

A ambdós centres es disposa d’espais polivalents per practicar aquesta activitat i la direcció ha permès que es pugui realitzar en horari laboral donat que si el professional està bé de cos i ment repercuteix positivament a la feina.

Data d'actualització:  02.11.2018