• Imprimeix

S’estrenen sales de lactància a tots els Hospitals del Consorci Sanitari Integral dirigides a treballadores

Mireia Iserte
  • És una acció per promoure la lactància materna a les seus principals, i facilitar que es compatibilitzi amb el retorn a la feina després de la maternitat.
  • L’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi, l’Hospital General de l’Hospitalet i l’Hospital Dos de Maig ja compten amb sales de lactància amb tirallets elèctrics dobles proporcionats per Medela

L’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi i l’Hospital Dos de Maig han obert recentment una sala de lactància a cada centre dirigida principalment a les seves treballadores. Prop de 1.500 dones entre els 25 i els 45 anys, quan s’incorporin a la feina després de la seva maternitat, podran gaudir d’un espai amb intimitat i comoditat per extreure’s la llet i mantenir la lactància fins que elles ho desitgin, a la vegada que ho compatibilitzen amb la seva vida professional. El projecte ha comptat amb la col∙laboració de Medela, companyia que porta més de 50 anys centrant esforços en comprendre les necessitats de les mares i el comportament dels nadons, que ha equipat les sales amb tirallets elèctrics dobles, que permeten una extracció més ràpida, eficient i que obtenen llet amb major qualitat nutricional, i material divulgatiu per orientar i assessorar a les mares treballadores.

Ara, tots els hospitals del Consorci Sanitari Integral tenen sala de lactància. El primer centre va ser l’Hospital General de l’Hospitalet, que obria una sala de lactància per a usuàries de l’Àrea Maternoinfantil i treballadores del centre l’any 2013.

El Consorci Sanitari Integral aposta per la lactància materna a tots els seus grans hospitals, i és l’únic del sector amb tres sales per a les seves treballadores i usuàries dels centres que ho demanin. D’aquesta manera, promociona la salut de mares i nadons i millora les condicions de les dones que s’incorporen a la feina, per allargar la lactància materna fins que elles ho decideixin, ja que els centres tenen habilitat els espais i les condicions idònies per mantenir les propietats de la llet materna.

L’Organització Mundial de la Salut recomana la lactància materna exclusiva durant els primers sis mesos de vida. Tot i així, la realitat és que les dones s’incorporen a la feina abans d’aquest període, per la qual cosa és difícil mantenir‐la si no es compte amb espais habilitats per extreure i mantenir la llet en les condicions òptimes. 

El Consorci Sanitari Integral és una entitat pública, participada pel Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut, els ajuntaments de Sant Joan Despí i l’Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja. Formen part del Consorci prop de 3.400 professionals que estan repartits en 13 centres especialitzats en atenció primària, hospitalària i sociosanitària; residències per a la gent gran i serveis de valoració de la dependència i de la discapacitat. Té assignada una població de prop de 650.000 habitants de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Baix Llobregat, i forma part de la Xarxa Catalana d’Hospitals Promotors de la Salut: www.promociodelasaluthph.cat

Medela, que també compta amb una sala de lactància a la seva seu a Barcelona, concentra les seves activitats en dues àrees de negoci: “llet humana”, amb investigació bàsica reconeguda a tot el món i líder en el desenvolupament i la fabricació de productes i solucions per la lactància; i “Healthcare”, dedicada al disseny i la fabricació d’equipament d’alta i innovadora tecnologia d’aspiració mèdica.

Data d'actualització:  11.12.2018