• Imprimeix

32 professionals de salut comparteixen bones pràctiques de promoció d’activitat física al Camp de Tarragona

Pafes
  • L’objectiu principal de la jornada ha estat compartir bones pràctiques de promoció de l’activitat física que s’estan portant a terme al Camp de Tarragona, així com informar sobre les novetats del Pla d’activitat física, esport i salut i fer xarxa entre els professionals implicats.
  • Incrementar l’activitat física de la població és una de les línies del Pla de salut de Catalunya 2016-2020. La jornada ha ressaltat el paper dels professionals de l’atenció primària en l’acompliment d’aquest objectiu.

Avui 16 de maig ha tingut lloc a Tarragona, el taller “Compartim bones pràctiques en promoció de la salut al Camp de Tarragona", organitzat conjuntament pel Servei Català de la Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), i adreçat a professionals de l’atenció primària referents del Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES).

L’objectiu principal de la jornada ha estat informar sobre les novetats del PAFES, compartir bones pràctiques de promoció de l’activitat física i fer xarxa entre els professionals implicats. 

Durant la jornada s’han presentat els projectes EYTO i EYTO-Kids de la Universitat Rovira i Virgili, per part de les investigadores Lucia Tarro i Elisabeth Llauradó, el projecte Pas a Pas, de Reus, per part de la Roser Pedret i l’Àngels Vinuesa, la I Jornada esportiva de l’EAP Torredembarra per part dels referents Juan Muñoz i Teresa Lambea i l’experiència Afegim activitat= augmentem en salut!!, de l’EAP Vandellós-L’Hospitalet de l’Infant per part de la referent Marta Ocete.

A més, s’ha comptat amb la col·laboració del Dr. Joaquim Guasch, metge de l’Esport de la Clínica Terres de l’Ebre de Tortosa, que ha donat eines als assistents per al consell i assessorament d’activitat física a pacients crònics complexes a les consultes de l’Atenció Primària. 

En les seves paraules de benvinguda, el Sr. Roger Pla, gerent de la Regió Sanitària, ha ressaltat la importància dels professionals de l’atenció primària en la promoció de l’activitat física i ha recordat que l’increment de l’activitat física de la població és un dels objectius del Pla de salut de Catalunya 2016-2020.

A la jornada han assistit 32 professionals de salut de les 33 ABS del Camp de Tarragona i de l’Agència de Salut Pública, els quals treballen conjuntament amb la resta dels agents locals per a la promoció de l’activitat física als seus municipis.

La pràctica d’ activitat física de manera regular millora la salut i la qualitat de vida, alhora que suposa un factor protector per a diferents problemes de salut crònics (hipertensió, diabetis, dolors musculars...) i patologies (malalties de l’aparell circulatori i càncer, principalment), així com la salut mental. A Catalunya 2 de cada 10 persones adultes tenen una vida sedentària i 2 de cada 10 infants passen més de 2 hores al dia en activitats d’oci sedentari.

Data d'actualització:  16.05.2018