• Imprimeix

Jornada sobre el maltractaments a les persones grans

La Declaració de Toronto ( 2002 ) per a la prevenció global del Maltractament, el va definir com “ l’acció única o repetida, o la manca de resposta apropiada, que passa dins d’una relació on hi ha una expectativa de confiança i la qual produeixi dany o angoixa a una persona gran”.

Hi ha diferents formes de maltractament: físic, psicològic o emocional, sexual i econòmic, en el ben entès que pot respondre a una intencionalitat per causar dany, o be pot  tractar-se d’un maltractament  no intencionat quan no hi ha intenció de provocar perjudici o no es compren el seu abast. L’àmbit familiar i l’institucional es on es pot produir en més freqüència.

El maltractament és una vulneració dels Drets Humans i un problema social de difícil eradicació, especialment per la seva invisibilitat. En el cas de les persones grans, aquesta vulneració dels seus drets és pot donar per diferents causes: edatisme (discriminació per l’edat), canvis en el model familiar, vincular la vellesa a dependència, improductivitat, càrrega familiar, social i pèrdua de valor.

En la Jornada es parlarà del maltractament que pateixen algunes persones grans i, des de la visió de diferents professionals, es podrà aportar elements de prevenció.

 

 

El maltractament és una vulneració dels Drets Humans

Data d'actualització:  06.10.2017